Vlad Boția, fotbalist la FC Brașov, s-a apucat de arbitraj! ”M-am gândit că o să-mi prindă bine în viitor. La cursuri am învățat multe lucruri pe care nu le știam, deși joc fotbal de mulți ani”

Adi MARICA 21 Apr. 2022, 13:51 Liga 2
Vlad Boția, fotbalist la FC Brașov, s-a apucat de arbitraj! ”M-am gândit că o să-mi prindă bine în viitor. La cursuri am învățat multe lucruri pe care nu le știam, deși joc fotbal de mulți ani”

Mijlocașul echipei FC Brașov, Vlad Boția (26 de ani), a absolvit cursurile Comisiei Județene de Arbitri Brașov, iar duminică și-a făcut debutul în cariera de arbitru.

Boția a primit prima delegare la meciul de juniori U15 dintre Olimpic Cetate Râșnov și CSS Brașovia, disputat la Râșnov și încheiat cu scorul de 1-11.

Arbitrajul ca hobby, pentru Vlad Boția

Vlad Boția a fost arbitru asistent la acest meci condus la centru de Andreea Vlădulescu, iar celălalt asistent a fost tot un debutant, Adrian Tronaru.

”M-am gândit că o să-mi prindă bine în viitor să fiu și arbitru. Sunt în fenomen, dar la cursuri am învățat multe lucruri pe care nu le știam, deși joc fotbal de mulți ani. Fotbalul va rămâne pe primul loc, iar apoi vine arbitrajul, pe care eu îl consider un hobby”, a povestit Vlad Boția.

Emoțiile debutului în arbitraj

Fotbalistul recunoaște că a avut emoții la debutul în arbitraj. ”Am avut emoții la început, dar pe parcurs au dispărut. A fost puțin ciudat la început, pentru că eu eram obișnuit să joc, nu să arbitrez! Este ceva nou, nu e așa de ușor cum credeam, dar cred că voi reuși. La finalul meciului de la Râșnov, antrenorii și jucătorii ne-au felicitat pentru arbitraj. Am început ca asistent, îmi place și cred că voi continua ca asistent”, a spus Boția.

Dintre arbitrii români de top, Boția îi admiră pe Ovidiu Hațegan, dar și pe brașoveanul Marian Barbu.

Lucian Măiereanu: ”Totul depinde doar de el”

Lucian Măiereanu, președintele CJA Brașov, spune că Boția poate îmbina activitatea de fotbalist cu cea de arbitru.

”Boția poate îmbina cele două activități. Sunt mulți fotbaliști care au devenit arbitri. Totul depinde doar de el să reușească în arbitraj”, a spus Măiereanu.

Un exemplu în Liga 2 este cel al lui Andrei Moroiță (35 de ani), din Ploiești, fost fotbalist la FC Snagov, Astra 2 sau Conpet Ploiești.

Boția, format de FC Brașov

Primii pași în fotbal Vlad Boția i-a făcut la FC Brașov, unde a lucrat cu mai mulți antrenori: Mirceoiu, Mureșan, Panache, Solomon și Nicolau.

Pasiunea lui Vlad pentru fotbal i-a fost insuflată de tatăl său, fost jucător la Nitramonia Făgăraș. ”Nu este ușor să faci pasul în fotbalul mare. Din generația mea de la FC Brașov mulți au renunțat la fotbal, chiar dacă unii erau mai talentați decât mine!”, spunea fotbalistul care avea să joace un meci pentru FC Brașov în Liga 1 în sezonul 2014-2015.

Brașoveanul a mai jucat până acum la FC Zagon, AFC Hărman, Olimpic Cetate Râșnov, SR Brașov, ”FC U” Craiova și Corona Brașov.

Vlad Boția a evoluat în acest sezon de Liga 2 în 7 meciuri pentru FC Brașov și nu a înscris. O bună perioadă de timp a fost accidentat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-mai-are-nevoie-de-un-punct-pentru-a-si-asigura-participarea-la-barajul-de-mentinere-in-liga-2-calin-moldovan-inaintea-partidei-cu-viitorul-pandurii-nu-vom-juca-la-meci-egal-19228152

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-mitrica-surprins-de-parcursul-slab-in-liga-2-al-brasovului-nu-ma-asteptam-sa-ajunga-sa-tremure-pentru-evitarea-retrogradarii-mijlocasul-dezamagit-si-de-parcursul-echipei-sal-19228108

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-de-play-out-de-liga-2-dinainte-de-paste-se-joaca-mai-devreme-programul-rundei-a-5-a-si-situatia-privind-lupta-pentru-evitarea-retrogradarii-19228068

https://liga2.prosport.ro/seria-1/luka-maric-s-a-rupt-cu-unirea-dej-si-e-incert-pentru-barajul-de-salvare-in-care-va-juca-fc-brasov-19228022

Adi MARICA 21 Apr. 2022, 13:51 Liga 2
Pe aceeași temă