VIDEO | Președintele Sportului Snagov, implicat într-un scandal făcut public de Marian Godină. S-a ales cu proces verbal după ce a fost agresiv și amenințător cu polițiștii

Marius ANGHEL 04 Sep. 2019, 14:37 Special

Lucian Rădulescu, politician PSD, președinte executiv al clubului din Liga 2 Sportul Snagov și directorul adjunct la CSM Ploiești, a revoltat opinia publică după ce au apărut imagini cu acesta insultând și intimidând polițiștii care-i ceruseră actele pentru că oprise neregulamentar mașina. Politicianul – „om de fotbal” s-a ales cu permisul suspendat și amenzi de aproape 3.000 de lei marți. Cu aceeași ocazie, Rădulescu a mai fost sancționat pentru conducere sub influența alcoolului, dar și pentru adresare de injurii și nerespectarea dispozițiilor polițiștilor care l-au oprit pe raza comunei prahovene Păulești. Întreaga scenă a fost filmată și făcută publică de Marian Godină. Neștiind că fusese filmat, pesedistul a părăsit locul incidentului fără permisiunea echipajului de poliție, apoi a sunat la 112 și a mințit, pretinzând că agenții îi reținuseră ilegal actele.

Fost conducător al cluburilor Chimia Brazi și Conpet Ploiești, Rădulescu este „eroul” negativ al zilei, după ce polițistul și scriitorul Marian Godină a publicat pe pagina sa de Facebook un clip video cu incidentul dintre agenții de la rutieră și politician. Acum președinte la Sportul Snagov, dar și consilier la cabinetul parlamentar de la Camera Deputaților al Laurei Fulgeanu-Moagher – parlamentar PSD -, Rădulescu a amenințat și șantajat agenții de poliție care l-au oprit pe în comuna prahoveană Păulești pentru a-l amenda pentru încălcarea regulilor rutiere. Acesta a încercat să intimideze cu legitimația de consilier și a plecat de la fața locului fără să fi primit permisiunea polițiștilor. 

Dialogul surprins de camera de filmat este revoltător. „Nu cred că vrei să ai un conflict cu mine. Hai să-ți arăt ceva (n.r. – politicianul îi aruncă polițistului în brațe, peste acte, legitimația de consilier la Camera Deputaților)! Ia colea! Încerci cu mine d-astea? (…) Dă-mi amendă, fă ce vrei tu. Deci, jur… Fă ce vrei tu! Hai, dă-i drumu’! Hai, dă-mi amendă! Las’ că-ți arăt eu ție! Du-te și dă-mi amendă! (…) Dă-i drumul și dă-mi amendă! Hai că-ți arăt eu ție!” Întrebat de polițist de ce îl amenință, politicianul PSD a devenit și mai agresiv: „Îți arăt eu ție! (…) Aștept pe unul să-mi bage gaze, în p… mea! Nu te mai lua de mine! (…) Ia actele și du-te-n… Ia-o înainte! (…)”.

Scenele din trafic s-au petrecut marți, la Păulești, în jurul orei 16:30. La 17:30, potrivit surselor Observatorul prahovean, Lucian Rădulescu a sunat la 112, reclamând că a fost victima unui abuz al polițiștilor, care i-ar fi reținut actele ilegal, nespecificând însă că el plecase de la locul disputei cu agenții. Consilierul PSD a mers apoi peste polițiști, la secție, acolo unde a continuat să fie agresiv și încercând să îi intimideze pe agenți cu calitatea sa de politician. A fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost 0,16 mg/l alcool pur în aerul respirat. Ulterior, președintele de la Sportul Snagov și-a recunoscut faptele. I-a fost reținut permisul de conducere și a fost sancționat contravențional pentru injurii și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, fiindu-i aplicate amenzi în valoare de 2.875 lei.

„Să știți că acel domn polițist demult mă vâna”

La Sportul Snagov, Rădulescu a fost adus ca președinte executiv la începutul acestui sezon de Liga 2 de către prietenul său, Valeriu Răchită, manager general la echipa ilfoveană.

„A fost un limbaj nepotrivit, poate la nervi, pe care mi-l asum. Însă trebuie să știți că acel domn polițist demult mă vâna”, a spus Rădulescu pentru observatorulph.ro. Politicianul a mai declarat că nu a intenționat să-l intimideze pe polițist atunci când i-a arătat legitimația de consilier al deputatului PSD de Prahova Laura Moagher: „Nu are treabă una cu alta. Toate documentele erau în portofel, inclusiv acea legitimație. Am fost amendat pentru staționare interzisă. Poate am fost puțin recalcitrant, îmi asum ce am făcut”.

Punctul de vedere al IPJ Prahova:

„Cu referire la imaginile apărute în spațiul public, cu privire la un eveniment înregistrat pe raza localității Păulești, județul Prahova, facem următoarele precizări:

Bărbatul din imagini, în vârstă de 45 de ani, a oprit neregulamentar pe raza localității Păulești, iar la intervenția echipajului de poliție, acesta a devenit recalcitrant, a adresat injurii, a înmânat documentele polițiștilor, după care a părăsit locul evenimentului.

Ulterior, acesta s-a prezentat cu autoturismul la sediul Postului de Poliție, unde a continuat să aibă un comportament neadecvat, iar în urma testării conducătorului cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul respirat.

În cauză au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenției pentru oprire neregulamentară, conducere sub influența alcoolului, dar și pentru adresare de injurii și nerespectarea dispozițiilor polițiștilor, fiind aplicate amenzi în valoare de 2.875 lei și reținându-se permisul de conducere celui în cauză.”

A rămas fără funcția de consilier al deputatului PSD de Prahova Laura Moagher

Scandalul în care a fost implicat l-a lăsat pe Lucian Rădulescu fără funcția de consilier al deputatului PSD de Prahova Laura Fulgeanu-Moagher.

„Am luat la cunoștință cu profundă indignare de atitudinea total nepotrivită a domnului Lucian Rădulescu, în prezent consilier la cabinetul meu parlamentar de la Camera Deputaților.
Sunt consternată de modul în care a reacționat acesta în momentul în care a fost supus controlului în trafic, pe raza comunei prahovene Păulești, iar limbajul folosit și utilizarea legitimației de la Camera Deputaților sunt complet inacceptabile. Acest lucru trebuie evitat de către orice șofer oprit în trafic, la un control de rutină, cu atât mai mult de către o persoană care deține, temporar, o funcție într-o instituție de stat!
Având în vedere situația precizată, am decis să închei orice colaborare cu domnul Lucian Rădulescu, începând chiar de astăzi!”
, a scris Laura Fulgeanu-Moagher pe pagina sa de Facebook.

Marius ANGHEL 04 Sep. 2019, 14:37 Special
Pe aceeași temă