Săptămână decisivă pentru promovarea Fortunei

Marian Dima, Marius ANGHEL 27 May. 2014, 12:09 Stiri
Săptămână decisivă** pentru promovarea Fortunei

Fortuna Poiana Câmpina este la doar trei „pași” de promovarea în eșalonul secund, după un play-off perfect, până acum, cu meciuri câștigate pe linie, care au dus, în premieră, echipa lui Florin Stăncioiu în postura de principală favorită la accederea în Liga a II-a.

Dubla victorie contra rivalei Chindia a dovedit că Fortuna are putere, moral, potențial pentru a câștiga C6, „cărțile” promovării urmând să se facă, 100%, în aceste patru zile în care se joacă două runde, prahovenii având ultimele două deplasări „concentrate” astăzi și vineri, la Zagon, respectiv Pitești. Două jocuri în care Fortuna are statutul de favorită, dar care nu sunt câștigate dinainte, jocurile de acest gen, cu presiune maximă, în care nu este de acceptat niciun pas greșit, putând aduce surprize. De altfel, jocul de la Bradu – câștigat în ultimul minut al prelungirilor este o dovadă în acest sens, că, mai pot apărea cel puțin în deplasare, „elemente neprevăzute” – diverse „contre” și altele de acest gen, astfel că ambele meciuri sunt poate la fel de dificile ca și derbiul cu Chindia, câștigat vineri de Fortuna, cu 2-0.

Cum primul meci este și cel mai greu, deplasarea de la Zagon este una pe care echipa lui Radu Călin a pregătit-o în cele mai mici amănunte, echipa mergând de ieri la un hotel din Brașov (cu antrenament la baza „Forex”) pentru meciul care are loc astăzi la orele 18,00. Fortuna are o absență destul de importantă pentru acest duel, atacantul Camara fiind accidentat, din cauza unor probleme la genunchi el încheind sezonul actual! Nici Vali Munteanu nu este în plenitudinea forțelor, acesta acuzând unele dificultăți musculare, dar acesta a făcut deplasarea.

„Știm ce ne așteaptă, nu exclud să fie prezent cine știe ce «spectator» de la Chindia care să renunțe la meciul lor, pentru a-l vedea pe al nostru și altele de acest gen. Va fi o presiune mare în aceste zile, avem practic de apărat primul loc, nu de alergat după obținerea sa. Sper să terminăm play-off-ul cu randament maxim” – spune președintele Virgil Munteanu, care a mers și el, de ieri, alături de echipă, la Brașov.

Conpet – trei puncte pentru liniște

Cealaltă formație prahoveană din Liga a III-a, Conpet, are parte de un joc în care este considerată favorită, o victorie în meciul cu Avântul Reghin asigurând liniștea în clasament, indiferent de ultimele rezultate din „chinul” play-out-ului. Antrenorul Florin Pârvu va folosi aceeași echipă tânără, după ce a renunțat la Muscalu, Nedelcovici, Căpălău și Dinu, pentru acest final de sezon, dar, chiar și așa, echipa prahoveană este creditată cu prima șansă. Partida de pe arena din Strejnic începe, de asemenea, de la ora 18,00.

Articol scris de Marian Dima

Foto: sportcampina.blogspot.ro

Marian Dima, Marius ANGHEL 27 May. 2014, 12:09 Stiri
Pe aceeași temă