Va fi CSA Steaua înscrisă direct în Liga 3? Victor Pițucă a explicat cum ar putea beneficia de acest avantaj

Marius ANGHEL 02 Jun. 2017, 11:04 Special
Va fi CSA Steaua înscrisă direct în Liga 3?** Victor Pițucă a explicat cum ar putea beneficia de acest avantaj

Victor Pițurcă este de părere că CSA Steaua ar trebui înscrisă direct în prima ligă, deoarece deciziile date de instanțe au demonstrat că Gigi Becali nu are nicio legătură cu echipa care a câștigat Cupa Campionilor în 1986. Fostul selecționer continuă să susțină că FCSB, vicecampioana Ligii 1 în acest sezon, nu are nicio legătură cu Steaua.

Pițurcă spune că judecătorii au demonstrat acest lucru, motiv pentru care echipa înființată de Armată ar trebui înscrisă direct în Liga 1. „Asta este realitatea. În momentul când această echipă nu este reprezentată de siglă, pe piept, nu mai este Steaua. Multă lume s-a supărat. Veți vedea unde se va ajunge, pentru că trebuie să se pună întrebări. Cum a ajuns echipa această în Liga 1? Chiar nu știu despre implicarea lui Gică, din contră. Era contra a ceea ce s-a făcut la momentul respectiv. Nu pot să-l implic pe Hagi, n-am elementele necesare. Contează, în momentul acesta, că Steaua nu mai există în prima ligă. Va începe din liga a cincea sau a patra, nu știu. CSA a trebui să facă un demers la FRF, să ceară ca echipa să revină în prima ligă, acolo unde i-a fost locul”, a declarat Victor Pițurcă la DigiSport.

Fostul selecționer are însă și o variantă de rezervă. Comitetul Executiv ar putea să-i dea lui CSA Steaua loc direct în Liga 3, deoarece reprezintă cel puternic brand sportiv din România.

„Cred că această echipă ar trebui să fie înscrisă într-o ligă superioară, nu în liga a patra sau a cinciea, ci în Liga a 3-a. E un brand, iar dacă cei de la club cer lucru acesta, iar Adunarea Generală sau CEx este de acord, se poate face acest lucru. Aveți voi nevoie de Steaua. Dacă nu vor să facă chestia asta, e altă treabă”, a mai spus Pițurcă.

Fostul atacant al Stelei a criticat și conducerea Clubului Sportiv al Armatei, după ce Florin Talpan a fost sancționat pentru că a oferit declarații fără să primească acceptul superiorilor: „Eu nu o înțeleg. N-am înțeles-o de când Talpan a fost pus la colț. Nu se poate ca acest om să câștige atâtea procese… Și-a făcut datoria, dar a fost de multe ori pus la colț. Și ce dacă vorbește?! Dați-i dreptul omului să-și exprime părerile. E vorba despre fotbal, nu despre arme sau avioane. În fenomenul social sunt foarte mulți suporteri care trebuie să afle adevărul. Dacă nu-l lasă pe Talpan, să iasă comandantul clubului să vorbească. Dacă nu vor ca Talpan să spună lucrurile acestea. Au fost multe necunoscute, au dat niște instanțe aceste soluții și lumea tot nu vrea să înțeleagă.

 

Marius ANGHEL 02 Jun. 2017, 11:04 Special
Pe aceeași temă