Steaua, nu CSA Steaua! FRF a aprobat solicitarea clubului din Ghencea, dar a făcut și mențiuni

Marius ANGHEL 24 Jul. 2024, 02:20 Liga 2
Steaua, nu CSA Steaua! FRF a aprobat solicitarea clubului din Ghencea, dar a făcut și mențiuni

Echipa de fotbal a clubului Steaua București se va afla, în primele zile ale lunii august 2024, la startul celui de-al patrulea sezon de Liga 2, de când a luat-o de la zero, din Liga 4 București, și a ajuns la acest nivel competițional.

Spre deosebire de precedentele trei ediții de ligă secundă, formația din Ghencea va începe sezonul sub denumirea de ”Steaua București”, nu ”Clubul Sportiv al Armatei Steaua” sau, mai scurt ”CSA Steaua”, așa cum apărea în clasamentul Federației Române de Fotbal până acum.

Decizia a fost aprobată în ședința Comitetului Executi al FRF din 23 iulie 2024, însă este specificată și o condiție.

Răzvan Burleanu: ”S-a aprobat modificarea numelui CSA Steaua în Steaua București”

În războiul de identitate pe care îl poartă de câțiva ani cu SC Fotbal Club FCSB SA, CSA Steaua București, presată de suporteri, a decis să solicite Federației Române de Fotbal să nu o mai treacă în competițiile organizate de ea sub numele de CSA Steaua, ci ca Steaua București, pentru a nu mai exista o confuzie în spațiul public că această echipă nu este continuatoarea celei care în 1986 a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

Dacă la momentul tragerii la sorți a programului Ligii 2 pentru sezonul regular din ediția 2024-2025 din gura celor doi federali s-a auzit CSA Steaua, atunci când au vorbit despre echipa de fotbal din Ghencea, lucru care a iritat din nou suporterii, între timp, FRF a aprobat solicitarea venită de la clubul Armatei, iar președintele Răzvan Burleanu s-a conformat imediat la conferința de presă organizată după ședința de Comitet Executiv.

”Un alt subiect care s-a aflat astăzi pe ordinea de zi face referire la aprobarea modificării denumirii CSA Steaua în Steaua București, în noul sezon, în competițiile organizate de către FRF. S-a aprobat modificarea numelui CSA Steaua în Steaua București în noul sezon din Liga a 2-a”, a spus Răzvan Burleanu.

Ulterior, când Burleanu a vorbit despre situația Corvinului, a dat ca exemplu Steaua, pe care a numit-o din nou, simplu, Steaua, nu CSA Steaua.

FRF, aprobare cu mențiuni: ”În situația în care se va pronunța o hotărâre judecătorească…”

În deciziile Comitetului Executiv al FRF din 23 iulie, în această speță în care a fost subiect Steaua apare și o situație în care decizia actuală de utilizare a denumirii ”Steaua București” va fi anulată.

”Aprobă cu majoritate de voturi solicitarea CSA Steaua București cu mențiunea că aceasta se aprobă exclusiv pentru competițiile organizate de Federația Română de Fotbal, iar în situația în care se va pronunța o hotărâre judecătorească sau a oricărei alte autorități competente în materie care să anuleze marca, să suspende sau să limiteze dreptul de utilizare a mărcii respective, clubul solicitant să revină de îndată la participarea în competiții sub denumirea acestuia, astfel cum este înscrisă în Certificatul de Identitate Sportivă”, sună decizia CEx al FRF.

Aprobarea FRF a fost imediat salutată de Asociația Steliștilor 1947 (AS47): ”Pe site-ul FRF apare de astăzi Steaua București. Cu alte cuvinte, credem că cererea a fost aprobată și, odată cu aceasta, cei care găseau o scuză prin a spune CSA nu mai pot face acest lucru, fiind doar o prostie din partea lor.
Cum CNA a emis un comunicat prin care îndemna comentatorii și pe cei din presă să folosească termenii cu care echipele sunt înscrise în campionatul FRF, rugăm pe această cale pe cei de la Digi, Prima, ProTV și altele să folosească doar numele Steaua, așa cum au făcut și în trecut, când nu exista un club care să creeze confuzie şi nici „interes” pentru a face acest lucru.
Mulțumim tuturor steliștilor care au trimis cererea clubului, înaintată inițial doar de AS47, cerere pe care am făcut-o cu ajutorul celor de la Fcsb, cărora le mulțumim din nou pe această cale.
Steaua suntem noi!
Mai urmează o cerere.”

  • Steaua mai are la dispoziție aproape o săptămână și jumătate pentru a-și schimba forma de organizare, altfel va evolua și în ediția 2024-2025 de Liga 2 tot fără să aibă drept de promovare în prima ligă.
În noul sezon de Liga 2, Steaua apare pe site-ul FRF, organizatoarea campionatului, sub numele de ”Steaua București”, nu ”CSA Steaua”, cum a fost în precedentele trei ediții ale Ligii 2. În prima etapă, Steaua joacă acasă cu Campionii FC Argeș, nu FC Argeș, așa cum se autopromovează clubul piteștean.
Marius ANGHEL 24 Jul. 2024, 02:20 Liga 2
Pe aceeași temă