Unicat: Giani Nedelcu și-a plătit jucătorii în avans!

14 Apr. 2012, 15:14 Special

Fotbalul românesc este plin de întâmplări cu tentă multicoloră: comică, penibilă, penală. Un jucător din Liga a II-a, Liviu Ștefan, pune pe masă documente care ating cel puțin două dintre aspectele de mai sus.

Divizionara secundă Farul Constanța este campioana absolută pe lista comisiilor federale unde se judecă spețe legate de litigii club-jucători. „Avem 53 de memorii depuse de tot atâția jucători, prin intermediul AFAN, toate pentru restanțe salariale. Este incredibil ce se întâmplă la Farul”, explică un reprezentant al Sindicatului fotbaliștilor (AFAN).
Unul dintre cei care s-a judecat cu clubul constănțean este și Liviu Ștefan (32 de ani). Acesta s-a adresat comisiilor FRF, solicitând unele salarii neplătite. Jucătorul ajuns acum la Viitorul Constanța a avut câștig de cauză, dar s-a trezit la dosar cu documente pe care le consideră contrafăcute. „Sunt ștate de plată care ar dovedi că eu am primit banii. Numai că unele sunt datate decembrie 2012. Adică mi-ar fi făcut plățile în avans, în condițiile în care nu mai sunt jucătorul lor”, spune Ștefan. Jucătorul sugerează că șefii de la Farul au luat ștate de plată mai vechi, nedatate, și le-au completat cum au dorit. „Așa se plăteau banii atunci. Noi ne luam banii, semnam ștatul, nu ne mai uitam noi dacă e datat sau nu”, explică Ștefan.

Dă vina pe contabilă

Giani Nedelcu, patronul Farului Constanța, nu vede o problemă în faptul că pe documentul oficial depus de club la FRF apare o dată aiurea: „Pe document este semnătura jucătorului? Dacă da, atunci nu văd unde este problema. Banii s-au dat. Probabil este o greșeală a contabilei”. Întrebat care este situația restanțelor financiare datorate de club jucătorilor, Nedelcu a replicat: „Așteptăm să decidă comisiile. Vom plăti sumele fixate de acestea”.

Bănuit de blat

Liviu Ștefan este unul dintre cei patru jucători pe care Giani Nedelcu spune că i-a dat afară după meciul cu Snagov de anul trecut, scor 3-3, bănuindu-i de blat. „După meciul cu Snagov, am dat afară 4 jucători. Pe Cernea care acum paște vaca pe câmp, pe Liviu Ștefan care e la Viitorul, pe Posteucă ajuns la Mangalia și pe Ștefan Ciobanu care acum e la oi, nu știu pe unde e”, declara în urmă cu ceva timp Nedelcu pentru ProSport.

„Ștatul este semnat de jucător, deci banii au fost dați. Este doar o greșeală a contabilei. Din grabă, s-a mai întâmplat să fie completat anul greșit
Giani Nedelcu, patron Farul

Articol de Alexandru ENCIU

14 Apr. 2012, 15:14 Special
Pe aceeași temă