Un tânăr fotbalist sătmărean a semnat cu Wolverhampton

Marius ANGHEL 20 Aug. 2013, 15:30 Special
Un tânăr fotbalist sătmărean** a semnat cu Wolverhampton

În ciuda tinereții lui, are 17 ani, Carlo Erdei nu este nume necunoscut în fotbalul sătmărean. Component până mai ieri al echipei Il Calcio LPS Satu Mare, Carlo Erdei este internațional de juniori cu mai multe convocări la echipele under 16, under 17 și under 18 ale României.

De ceva vreme Carlo Erdei se află în Anglia iar în urmă cu câteva zile a semnat cu echipa Wolverhampton. Detalii despre acest transfer, care poate fi considerat o surpriză, am aflat de la tatăl lui Carlo, Tavi Erdei, fost jucător al Olimpiei în urmă cu mai mulți ani.

Timp de 2 luni Carlo s-a aflat în probe la Wolverhampton. După mai multe antrenamente și meciuri amicale, inclusiv cu Oțelul Galați, Carlo i-a convins pe tehnicienii grupării engleze care l-au reținut în lotul echipei de tineret sub 21 de ani. Drept urmare, la sfârșitul săptămânii trecute, Carlo Erdei a semnat un contract de semiprofesionit cu fosta echipă a lui Ionel Ganea. Contractul este semnat pentru un an cu drept de prelungire pentru încă unul.

Sătmăreanul nostru nu va câștiga foarte mult în acest interval, ci doar o sumă modică care îi va permite să se întrețină. Fiind elev de liceu, el își va continua și studiile în Anglia.

Primii antrenori a lui Carlo au fost Dacian Nastai și Mihai Paul. În ultimii 5 ani el a fost pregătit la Il Calcio de profesorul Mihai Sabău care i-a fost și diriginte și căruia îi datorează foarte mult. „Are calități fotbalistice remarcabile, este un jucător de ultimă pasă. Am mare încredere în el. De mic și-a dorit să facă fotbal de mare performanță. Este modest și serios și dacă va continua pe aceiași linie, va reuși” a spus Mihai Sabău.

Să mai spunem că tânărul jucător a mai fost ofertat de Viitorul Constanța și Dinamo București. Olimpia? Da, l-a avut aproape. A fost propus conducerii Olimpiei de Ștefan Szilagyi. Dar nimeni din conducerea Olimpiei nu a avut curiozitatea să-l cheme la un antrenament sau să-i propună vreun angajament cu clubul sătmărean.

La final să spunem câteva cuvinte despre Wolverhampton. Clubul a fost înființat în 1877 și are în plamares un singur titlu, cucerit în 1958. Până în 2011 a evoluat în Premiere League, dar momentul de față evoluează în Ligue One, adică a treia divizie a Angliei. Dar are una din cele mai mari și importante academii de fotbal din Anglia cu peste 35 de echipe la toate nivelele. Iar Carlo are toate șansele să devină un fotbalist important.

Sursa: Informația Zilei

Marius ANGHEL 20 Aug. 2013, 15:30 Special
Pe aceeași temă