Juniorul Dunării chemat în probe la Wolverhampton a înscris un gol la primul său meci în Anglia. Mihalcea: „Am o mare satisfacție. Bravo lui!”

Juniorul Dunării Călărași, care săptămâna trecută a fost în teste în Anglia, la echipa Under 18 a clubului Wolverhampton, este lăudat de antrenorul Adrian Mihalcea. Gabriel Toma (16 ani) s-a remarcat cu un gol la Wolves.

Antrenorul Dunării, cel care l-a promovat în toamna anului trecut la echipa de seniori a Dunării, într-un meci din Liga 2 cu Metalul Reșița, a avut cuvinte de laudă la adresa lui Gabriei Toma. „El este un copil bun, un copil muncitor. Bravo lui! Îi urez succes pentru că e un pas important pentru el, chiar și la o vârstă fragedă. Dacă Toma a ajuns să fie curtat de o echipă din străinătate mai puțin contează că mi l-aș dori eu. Ar fi putut să crească alături de noi, nu știu dacă ar fi fost un titular, dar am o mare satisfacție când văd jucători pe care i-am antrenat și ajung la un alt nivel. Da, te simți bine că reușești prin felul de a-i antrena să crească în joc, dar și în societate, pentru că până la urmă și asta e important”, a spus Mihalcea pentru site-ul oficial al Dunării.

„Acesta este unul dintre obiectivele conducerii: să promoveze juniori, atât la prima echipă, cât și în străinătate. El oricum făcea parte și din lotul mare. Știți foarte bine, noi în permanență avem patru-cinci jucători care fac antrenamente cu noi. Azi iar am avut un copil de 15 ani pe bancă (n.r. – Daniel Mihai), deci noi nu lăsăm, la voia întâmplării creșterea progresivă a acestor jucători”, a mai declarat Mihalcea.

Născut pe 11 februarie 2001 la Călărași, Gabriel Toma Jr. este produsul 100 la sută al clubului de copii și juniori Progresul Călărași. Atacantul se află de doi ani la Centrul de Copii și Juniori al Dunării Călărași, condus de președintele Bogdan Leu. În tot acest timp, Tomiță Jr. a avut o evoluție remarcabilă, ajungând să fie selecționat de mai multe ori la naționala Under 16 a României. Anul acesta, Gabriel a marcat trei goluri în meciurile pe care echipa antrenată de selecționerul Sorin Colceag le-a jucat în compania Ciprului, Olandei și Norvegiei.

Pe aceeași temă