Un fost jucător al echipelor FC Bihor, Oțelul, Iași sau Craiova s-a ales cu dosar penal pentru organizare de lupte de câini. A recidivat, după ce în trecut a făcut pușcărie

Marius ANGHEL 06 Mar. 2018, 15:51 Special
Un fost jucător al echipelor FC Bihor, Oțelul, Iași sau Craiova s-a ales cu dosar penal pentru organizare de lupte de câini.** A recidivat, după ce în trecut a făcut pușcărie

Un fost jucător al echipelor FC Bihor, Oțelul, Internațional Curtea de Argeș, CSMS Iași și CS U Craiova s-a ales cu dosar penal, la finalul lunii februarie, după ce a organizat și a participat la lupte de câini. Nu e prima dată când acesta se află sub lupa autorităților din cauza organizării luptelor ilegale, în urmă cu 8 ani făcând pușcărie în Ungaria.

Orădeanul Ramses Gado (35 de ani), căci despre el este vorba, și alți bărbați au fost filmați în plină acțiune de către un martor și, ulterior, reclamați poliției. Lupta ilegală a fost organizată chiar lângă un teren pe care Gado îl deține în orașul reședință al județului Bihor.

„S-a văzut destul de clar ce se întâmplă, am putut să filmez câinii cum se bat. Câteva persoane, două-trei persoane, probabil proprietarii câinilor, erau înăuntrul ringului și țineau, încurajau câinii. De câteva ori am văzut mai multe mașini în fața casei lui și am auzit zgomote, era clar că era luptă de câini”, a povestit martorul jurnaliștilor de la Digi24 Oradea. Omul a făcut plângere la poliție, însă, la vederea agentului trimis la fața locului, participanții la luptele ilegale au fugit.

Mijlocașul cu meciuri în Liga 1 și 2 a fost chemat să dea explicații în fața polițiștilor, iar pe numele lui a fost deschis dosar penal. Jurnaliștii de la Digi24 Oradea afirmă că, pe un teren împrejmuit aflat în proprietatea lui Gado, sunt ținuți în lanțuri mai mulți câini din diferite rase.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, bărbatul fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de «organizarea de lupte între câini, pregătirea lor în acest scop, precum și participarea cu câinii la astfel de lupte». De asemenea, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că nu a înregistrat și nu a declarat câinii respectivi la organele competente”, a declarat agent Ioana Lascău, de la Biroul de Presă al Poliției Bihor.

În urmă cu 8 ani, în 2010, „Faraonul”, așa cum era poreclit Gado, a stat după gratii trei luni în Ungaria, sub aceeași acuzație, după ce a fost prins în flagrant, alături de alte trei persoane, în Ungaria, la o luptă ilegală de câini. În România, astfel de lupte sunt interzise și pedepsite cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

În prezent, Ramses Gado joacă fotbal la echipa de Liga a 4-a Bihor Unirea Valea lui Mihai.

Marius ANGHEL 06 Mar. 2018, 15:51 Special
Pe aceeași temă