Tricolorii mici la un pas de o mare performanță

14 May. 2009, 18:56 Special
Tricolorii mici la un pas de o mare performanță

Săptămâna viitoare este una cât se poate de importantă pentru Naționala Under 19 a României. Asta pentru că în perioada 18-23 mai, la Caen (Franța), va avea loc turneul de calificare pentru Campionatul European din Ucraina (21 iulie – 2 august). Ținând cont că de la turneul din Franța se califică doar câștigătoarea, tricolorii mici au fost chemați într-un cantonament centralizat începând cu data de 10 mai. Cantonați inițial la baza sportivă de la Mogoșoaia, jucătorii pregătiți de Adrian Văsâi și de Lucian Teteleanu  se vor muta de mâine la Izvorani. Pregătirea centralizată va lua sfârșit pe 16 mai, atunci când este programată și plecarea spre Franța.
La turneul preliminar de la Caen vor mai participa naționala țării gazdă, Letonia și Norvegia. România va debuta contra Letoniei pe 18 mai, urmând să joace pe 20 mai cu Norvegia și pe 23 contra Franței.

Lotul convocat pentru turneul de calificare din Hexagon cuprinde 15 de jucători din primele trei eșaloane ale României, dar și 5 jucători ce evoluează în Italia. Ca o curiozitate, cei mai mulți tricolori provin de la AS Roma, care are trei convocați la lot.

Portari
: Alexandru Pena (AS Roma), Alberto Cobrea (Udinese)
Fundași: Cornel Râpă (Oțelul), Ionuț Rada (En. Rovinari), Ionuț Popescu (Universitatea Craiova), Sebastian Mladen (AS Roma), Cătălin Savin (Mureșul Deva), Sergiu Muth (UTA)
Mijlocași: Ciprian Selagea (Unirea Alba Iulia), Marius Ștefoi (FC Vaslui), Marius Alexe (FC Ploiești), Sergio Suciu (AC Torino), Adrian Stoian (AS Roma), Mihai Onicaș și Florin Bejan (ambii de la Steaua II)
Atacanți: Marius Bâtfoi (Dunărea Giurgiu), Denis Alibec (Farul Constanța), Dan Gogoșoiu (Universitatea Craiova)

Articol scris de Alexandru Amironoaiei și Mihai Andrieș
 

14 May. 2009, 18:56 Special
Pe aceeași temă