România va disputa pe Stadionul Steaua ultimele două amicale înainte de EURO. Întâlnirile, la începutul lunii iunie

Andrei PASCU 02 Apr. 2024, 18:39 Naționale
România va disputa pe Stadionul Steaua ultimele două amicale înainte de EURO. Întâlnirile, la începutul lunii iunie

Naționala de fotbal a României a stabilit programul meciurilor amicale pe care le mai are de disputat până la EURO 2024. De ceva timp, FRF a anunțat încă două adversare pentru reprezentativa lui Edward Iordănescu, după amicalele cu Irlanda de Nord (scor 1-1) și Columbia (scor 2-3).

Astfel, înainte ca naționala de seniori a României să se deplaseze în Germania, pentru turneul final programat în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, va mai avea parte de două întâlniri de verificare. La 4 iunie, tricolorii lui Edward Iordănescu vor da piept cu Bulgaria, iar trei zile mai târziu, la 7 iunie, vor întâlni Liechtenstein.

România dispută pe Stadionul Steaua ultimele amicale înainte de EURO

Ambele partide vor avea loc în Ghencea, pe Stadionul Steaua, unde echipa lui Daniel Oprița dispută partidele din campionatul Ligii 2. Duelul cu Liechtenstein trebuia să aibă loc la 8 iunie, dar a fost programată, în cele din urmă, cu o zi mai devreme.

Prima partidă pe care România a disputat-o în Ghencea a avut loc în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, în octombrie 2021, cu Armenia, câștigată cu 1-0. Apoi, a mai avut loc partida cu Islanda, tot din preliminariile Cupei Mondiale, scor 0-0, dar și meciul amical cu Grecia, din martie 2022, scor 0-1.

După partidele din Ghencea, România merge în Germania, pentru EURO

Întâlnirile cu Bulgaria și Liechtenstein vor fi ultimele meciuri amicale pentru naționala României, înainte de deplasarea în Germania, pentru partidele de la Campionatul European.

Partida România – Liechtenstein, programată inițial pe 8 iunie, va avea loc mai devreme cu o zi, pe 7 iunie, tot pe stadionul Steaua din București.

În urma dialogului avut cu reprezentanții Federației de Fotbal din Liechtenstein, meciul dintre cele două selecționate a fost devansat pentru o zi. Astfel, programul tricolorilor înainte de plecarea în Germania pentru EURO 2024 este acesta:

  • 4 iunie: România – Bulgaria, în direct la Prima TV & RRA
  • 7 iunie: România – Liechtenstein, în direct la Antena 1 & RRA

Ambele meciuri vor avea loc pe stadionul Steaua din București. Orele de disputare vor fi stabilite ulterior, împreună cu deținătorii de drepturi. (…)”, a anunțat FRF.

Tricolorii încep EURO 2024 contra Ucraina, la 17 iunie

În vară, România va sta la aproximativ 100 de kilometri de orașul Frankfurt, Germania, urmând să se antreneze în baza de pregătire de la Wurzburg. Naționala noastră face parte din Grupa E la Euro 2024:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19:00)

În fazele eliminatorii se vor califica primele două clasate din fiecare grupă, dar și cele mai bune patru locuri trei din cele șase grupe.

Pentru mine, în acest moment, echipa națională a României prin acești băieți minunați reprezintă chiar o a doua familie. Dar, și există un mare dar, de acum până la European timpul se scurge rapid și trebuie să fim mai pragmatici ca niciodată.

Dacă până acum, în mare măsură, deciziile mele și ale staffului au fost luate în primul rând cu mintea și foarte puțin și cu sufletul, de acum încolo, din păcate, ele vor trebui luate exclusiv cu mintea.

Pregătirile pentru EURO au început din momentul în care ne-am aflat adversarii! Am reușit o performanță, ne-am calificat, ne-am bucurat, au fost sentimente trăite, dar de-acum trebuie să spunem: stop! Stop! Deja, preliminariile aparțin unei alte lumi!

Vă spun cu sinceritate că mare mi-a fost dezamăgirea: după ce am reușit această calificare fantastică, în continuare foarte mulți dintre băieții noștri nu traversează perioade tocmai bune la cluburi.

Fie nu joacă, fie joacă foarte puțin. Eu sunt alături de ei total, încrederea mea a fost demonstrată în nenumărate rânduri, ei știu asta. Dar trebui să facă eforturi și să vină pregătiți sută la sută când ne vom strânge în martie”, spunea Edward Iordănescu după calificarea la EURO.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/banii-pe-care-ii-pot-castiga-jucatorii-corvinului-daca-inving-cfr-cluj-19304810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-foarte-suparat-dupa-ce-selimbar-a-pierdut-la-miercurea-ciuc-19304808

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gol-pentru-richard-jelena-la-debutul-echipei-fk-miercurea-ciuc-in-play-off-19304795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fani-ai-concordiei-au-primit-interdictie-pe-stadioane-19304743

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-start-in-forta-in-play-off-2-0-contra-csc-selimbar-19304738

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-steaua-si-chindia-si-au-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19304737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-este-pe-final-de-contract-cu-metaloglobus-19304733

Andrei PASCU 02 Apr. 2024, 18:39 Naționale
Pe aceeași temă