Ciprian Marica, reacție dură față de autoritățile române după ce a aflat că în țară se va testa vaccinul anticoronavirus: „Avem fețe de cobai?!”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2020, 08:54 Diverse
Ciprian Marica, reacție dură față de autoritățile române după ce a aflat că în țară se va testa vaccinul anticoronavirus:**

Ciprian Marica (34 de ani), fost internațional român, actual principal acționar al clubului Farul Constanța, s-a revoltat pe pagina sa de Facebook după ce a aflat vestea că în România va fi adus spre testare un vaccin anticoronavirus.

Marica se arată revoltat pe autoritățile române dacă se va confirma această acțiune și folosește termenul de „cobai” pentru cei care vor fi testați cu acest vaccin.

„«Vaccinul anti CoronaVirus în România», în traducere, pe noi se testează un vaccin. Avem fețe de cobai?! 🤷🏻‍♂️
Dă-i Doamne să funcționeze”
, a scris Ciprian Marica pe contul său de Facebook, alături de postare atașând și o poză ce înfățișează un lup care este pe cale să păcălească o oaie.

Zilele trecute, Ciprian Marica a avut un mesaj ironic și față de primarul Capitalei României, Gabriel Firea, respectiv autoritățile române.

„Am ieșit puțin să văd cum au rezolvat chinezii problema traficului din București și ce crezi?! Chiar funcționează. Firea primar 🤪 numai ea putea să gândească așa ceva, „e mare bossul „🤣 Dar ce facem cu construcțiile „boss”, că se construiește pe blat ca în ’90… acum. Toți încearcă să profite, că nu ne vede nimeni…
Alo, mai interesează pe cineva în țara asta de spațiu verde, luciu al apei, ceva? Prin spatele lu’ Covid 19 ăsta merg stațiile de betoane ca dracii… Asta aici, la vedere. Vă dați seama cum se taie pădurile acum??? 🙈🙈🙈”
, a scris Marica pe Facebook.

CITEȘTE și de ce Ciprian Marica este de acord cu sistemul play-off / play-out pentru finalul de sezon în Liga 2.

Vaccinul se testează în SUA și Marea Britanie

Un vaccin experimental contra COVID-19 ar putea fi testat și în România, a anunțat doctorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș. Acesta a afirmat că între Institutul Național de Boli Infecțioase și britani există un protocol de colaborare. El a mai spus la Antena 3 că produsul va ajunge ulterior la avizare la Agenția Națională a Medicamentului.

„Și în SUA, și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Matei Balș, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin.

Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele”, a spus Streinu-Cercel, citat de Mediafax.

Situația pandemiei COVID-19 în lume

Potrivit site-ului worldometers.info, coronavirusul COVID-19 a infectat 188 de țări și teritorii din întreaga lume.

În România, sâmbătă, fuseseră declarate în mod oficial 367 de persoane depistate cu acest virus. 52 s-au recuperat, între timp, dintre acestea, și, din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces.

Cea mai afectată țară de această pandemie este China, de unde s-a și răspândit virusul. 81.054 de persoane au fost infectate și au murit 3.261.

Într-un top 10 al țărilor cu cele mai multe persoane infectate se află: China (81.054), Italia (53.578), SUA (26.892), Spania (25.496), Germania (22,364), Iran (20.610), Franța (14.459), Coreea de Sud (8.897), Elveția (6.863) și Marea Britanie (5.018).

Ca decese, Italia are cele mai multe înregistrate (4.825), fiind urmată de China (3.261), Iran (1.556), Spania (1.381), Franța (562) sau SUA (348).

 

Marius ANGHEL 22 Mar. 2020, 08:54 Diverse
Pe aceeași temă