Un jucător român plecat de doi ani în Anglia, la muncă, a revenit în țară și va evolua în Liga 3. „Am lucrat, am jucat în Liga 9, am promovat cu FC România, dar era greu”

Un jucător român plecat de doi ani în Anglia, la muncă, a revenit în țară și va evolua în Liga 3.**

După ce a muncit doi ani în Anglia, Mihai Deaconescu (32 ani) a revenit în țară și este gata să joace din nou fotbal, pentru Viitorul Dăești. În urmă cu doi ani, fundașul originar din Râmnicu Vâlcea evolua în eșalonul secund pentru Academica Clinceni, dar a solicitat rezilierea, pentru a merge în Anglia, unde avea rude apropiate.

„Îmi era dor să joc fotbal, de asta m-am întors în țară. Am stat doi ani în Anglia, am lucrat, am jucat în Liga 9, am promovat cu FC România, dar era greu. Acum am la Viitorul Băbeni o grupă de copii de 6-7 ani, tatăl meu pregătește grupele mai mari. Îmi place sa lucrez cu copiii, facem antrenamente în sală”, a anunțat Deaconescu.

Mihai Deaconescu este convins că noua sa echipă, Viitorul Dăești, va fi revelația returului în Seria a 4-a a Ligii 3. „Trebuie să îmi vină cartea de verde în ianuarie, nu am putut fi legitimat în toamnă, deoarece jucasem două-trei meciuri la FC România. Fac antrenamente cu echipa de două luni, se simte, sunt și odihit, lucram mult acolo. Avem și cantonament, jocuri amicale, iar Liga a 3-a nu e de speriat. Echipa a avut și ghinion mult în tur, cred că vom termina campionatul pe locul 2, e diferență de doar șapte puncte și avem jucători cu mare experiență”, a mai spus Mihai Deaconescu. 

Fotbalistul va fi în retur adversar cu tatăl său, Marian Deaconescu, care face parte din stafful tehnic al echipei Flacăra Horezu.

Viitorul Dăești se va reuni pe 20 ianuarie și și-a programat o serie de amicale cu Pandurii Târgu Jiu (29 ianuarie), CS Afumați (11 februarie, Curtea de Argeș) sau Vedița Colonești (29 februarie). Echipa pregătită de Gabi Mangalagiu va efectua cantonament în perioada 6-15 februarie, cel mai probabil la Călimănești.

Articol scris de Adrian MUJEA

 

Pe aceeași temă