TRAGEDIE! A murit în drum spre un meci de fotbal!

17 May. 2009, 18:37 Special
TRAGEDIE! ** A murit în drum spre un meci de fotbal!

Doliu în lumea fotbalului sucevean. Gheorghe Ștefanovici, președintele Comisiei Județene de Arbitri, a decedat azi dimineață în jurul orei 9 și 45 de minute în urma unui groaznic accident de circulație produs în Șcheia, în dreptul reprezentanței Toyota.

 

Ștefanovici se afla într-un autoturism, marca Renault, condus de arbitrul Vasile Tacu, care a intrat în coliziune cu un tir ce se îndrepta din sens opus. În urma impactului violent, Gheorghe Ștefanovici, în vârstă de 50 de ani, a decedat pe loc, în vreme ce Vasile Tacu s-a ales doar cu leziuni minore. Cei doi se îndreptau spre Moldovița, acolo unde urmau să oficieze la meciul din Liga a IV-a dintre Foresta și Unirea Boroaia,  Ștefanovici în calitate de observator, iar Tacu ca arbitru de centru.  Această tragedie l-a marcat serios pe Aurel Daicu, mai ales că președintele AJF a fost printre ultimii care l-a văzut în viață pe Gheorghe Ștefanovici.

 

„Azi dimineață am stat de vorbă în biroul meu, după care, în jurul orei 9 și 30 de minute, „Ștefi” și-a luat rămas bun și a plecat să se întâlnească cu Vasile Tacu, pentru a merge împreună spre Moldovița. Avea să fie pentru ultima dată când i-am strâns mâna prietenului meu, pentru că după nici un sfert de oră, Vasile Tacu m-a sunat ca să mă anunțe despre cumplita tragedie. Suntem cu toții în stare de șoc, moartea lui Gheorghe Ștefanovici reprezintă o mare pierdere pentru sportul sucevean”, a declarat președintele Asociației Județene de Fotbal, Aurel Daicu.

 

Gheorghe Ștefanovici a fost un reputat cavaler al fluierului sucevean, care a activat până la nivelul eșalonului secund. După retragerea din arbitraj, Ștefanovici a rămas în lumea fotbalului ca președinte al Comisiei Județene de arbitri și observator pentru meciurile din eșaloanele doi și trei. Gheorghe Ștefanovici mai are un fiu care îmbrățișat pasiunea tatălui pentru arbitraj, Cristi urmând ca, anul acesta, la nici 22 de ani, să susțină examenul pentru promovare în lotul „C” de arbitri al României.
 

 

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

17 May. 2009, 18:37 Special
Pe aceeași temă