Mihali o vede pe UTA favorită în meciul de la Balotești: „Au o echipă cu jucători valoroși. Noi ne chinuim de la etapă la etapă”. Ce spune despre trecutul său la arădeni

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Apr. 2019, 16:46 Actualizat: 03 Apr. 2019, 16:47 Campionat
Mihali o vede pe UTA favorită în meciul de la Balotești: „Au o echipă cu jucători valoroși. Noi ne chinuim de la etapă la etapă”.  Ce spune despre trecutul său la arădeni

După victoria contra Sportului Snagov (scor 3-1), UTA întâlnește o altă echipă ilfoveană, CS Balotești, sâmbătă, de la ora 11:00. Pe banca formației de pe locul 18, retrogradabil, stă Gheorghe Mihali, fost antrenor secund al „roș-albilor” în „gestiunea” lui Adrian Mihalcea, la începutul sezonului trecut.

„Mariajul” nu a durat mult timp, iar fostul fundaș al „Generației de Aur” a antrenat-o între timp și pe CS Mioveni, ca „secund” și apoi „principal”. Din iarnă o conduce pe Balotești, dar rezultatele nu sunt dintre cele mai bune. „UTA e favorită sâmbătă, nu se pune problema de acest lucru. E o echipă cu jucători valoroși, au făcut transferuri bune în această iarnă, iar noi ne chinuim de la etapă la etapă. Am început returul cu o victorie la Daco-Getica, dar mai apoi am pierdut pe nedrept cu Farul, Brăila și ACS Poli, după ratări incredibile și greșeli de arbitraj. Au fost mult prea multe greșeli de arbitraj împotriva noastră în acest retur, s-au acordat cinci penalty-uri în șase meciuri, plus trei cartonașe roșii”, precizează, pentru Sport Arad, tehnicianul ilfovenilor, care nu va putea conta pe fundașul Flămânzeanu, eliminat la Timișoara, în „duelul” cu ACS Poli, pierdut cu 1-3.

Interesant e că aventura lui Mihali și Mihalcea în culorile „Bătrânei Doamne” s-a încheiat chiar după un egal cu Baloteștiul, 2-2, la Șiria. „Nu e neapărat un meci special, dar mă voi reîntâlni cu câteva persoane care m-au tratat foarte bine cât am fost la Arad. Nu o să uit niciodată acea perioadă, din păcate a fost una foarte scurtă. Cred că Adi Mihalcea s-a pripit atunci, nu trebuia să demisioneze, eu cred că s-ar fi rezolvat situația. I-am spus și atunci că s-a pripit, sunt sigur că UTA ar fi avut alt traseu în sezonul trecut dacă noi rămâneam la echipă. Eu m-am simțit foarte bine la Arad, ne-au fost asigurate niște condiții foarte bune pentru Liga a 2-a, din păcate în fotbal se întâmplă multe”, mai consideră fostul internațional.

Ionuț Popa încă așteaptă rezultatul spectroscopiei, dar cu siguranță nu va face deplasarea la Balotești. „Îmi pare rău de tot că nu mă întâlnesc cu domnul profesor, pentru că este unul dintre prietenii mei buni din fotbal. Am lucrat cu dânsul timp de aproape un an la Iași, când am promovat în prima ligă. E un om de mare caracter, care mi-a lăsat libertate și mi-a dat încredere, tot ce și-ar putea dori un antrenor secund. Țin și acum legătura cu dânsul, sper că se va însănătoși și că va reveni lângă echipă”, a mai transmis Mihali.

UTA are o singură victorie în cele cinci dueluri directe cu CS Balotești. Se întâmpla la chiar prima întâlnire, în 2016. A fost 4-2 pentru arădeni în deplasare, toate golurile purtând semnătura lui Adi Petre. De atunci, echipa din Ilfov a învins de două ori: 2-1 în 2017, la Șiria, și 2-0 în turul acestei ediții de campionat, pe „Motorul”. Alte două partide s-au încheiat la egalitate, 2-2, în sezonul 2017-2018.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Apr. 2019, 16:46 Actualizat: 03 Apr. 2019, 16:47 Campionat
Pe aceeași temă