Gabriel Iancu, juniorul care a impresionat cu Obolon Kiev

28 Jan. 2012, 17:30 Pregătiri, amicale
Gabriel Iancu,** juniorul care a impresionat cu Obolon Kiev

Dacă împotriva lui Ferencvaros Budapesta (meci câștigat cu 3-1) a încheiat jocul cu 11 juniori pe teren, FC Viitorul a continuat să acorde credit celor mai promițătoare produse ale Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

Astfel, finalul meciului cu Obolon Kiev (scor 3-0) a găsit-o pe ocupanta primei poziții din Seria I a Ligii a II-a cu 8 juniori în teren: George Șerban (17 ani), Bogdan Țîru (17 ani), Ionuț Puțanu (17 ani), Rajmond Balint (18 ani), Boban Nikolov (17 ani), Gabriel Iancu (17 ani), Ionuț Vînă (16 ani) și Cristian Gavra (18 ani).

Chiar dacă a evoluat doar în ultimele 17 minute, Gabriel Iancu a reușit să atragă toate privirile asupra sa prin cele două goluri spectaculoase marcate în minutele 80 și 87. Dacă la primul gol a finalizat cu un șut plasat de la marginea careului, al doilea gol a fost demn de orice generic, mingea expediată de la 25m din stângul său ducându-se „trasor” direct în vinclul porții formației ucrainene de primă ligă.

Născut pe 15 aprilie 1994, Gabriel Iancu mai are un an și jumătate de juniorat, este internațional de juniori și este component al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” din prima zi a înființării sale, din anul 2009.

Cum a fost meciul cu Obolon Kiev?
Am făcut un meci bun. Am dominat jocul de la început și până în final și, în plus, noi juniorii, am făcut o impresie bună după ce am intrat pe teren.

Te gândeai că vei marca?
Nu credeam că voi înscrie, nici nu eram sigur că voi fi introdus pe teren. Mă bucur însă foarte mult că am reușit să marchez două goluri. Nu mă îmbăt însă cu apă rece, voi ține capul jos și voi munci în continuare.

Ai încheiat turul titular la FC Viitorul, ai fost în primul „11” în ultimele două runde. Ce aștepți de la startul returului?
Vreau să încep returul cum am terminat și turul, adică în primul „11”. Sunt conștient că numai pregătindu-mă foarte bine și având evoluții bune mă pot menține printre titulari.

Pe când primul gol și în Liga a II-a?
Mai întâi important este să joc, iar dacă o voi face cât de curând va veni și golul.

Ce șanse de promovare crezi că are FC Viitorul?
Vom promova doar dacă jucăm la fel ca și până acum sau chiar mai bine.

Ce obiectiv personal ti-ai fixat pentru anul 2012?
Să promovez cu FC Viitorul și să ajund la naționala de tineret a României.

Când crezi că vei părăsi Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”?
Eu sunt pregătit oricând să fac pasul către o echipă de top din Liga I. Dacă voi avea apoi evoluții bune în campionatul României voi ajunge să joc și în străinătate.

În ce campionat ți-ai dori să ajungi și la ce echipă?
Îmi doresc mult să ajung în Spania. Sunt împărțit 50%-50% între Barcelona și Real Madrid. Îmi place jocul Barcelonei, însă la fel de mult îmi place de Cristiano Ronaldo.

sursa: Academia Hagi

28 Jan. 2012, 17:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă