Petrolul, marea perdantă a acestui sezon al Ligii 2. Mulțescu, după ce ploieștenii au ratat promovarea sau participarea la baraj: „Cel mai mult îmi pare rău de ei”

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 13:03 Campionat

Petrolul a sperat până în ultima clipă la o clasare pe locul 3, pentru a participa la barajul pentru promovare în Liga 1, însă Universitatea Cluj n-a greșit cu Pandurii, a câștigat cu 2-0 și a terminat în fața ploieștenilor. Însă, chiar și dacă ardelenii nu ar fi câștigat, „lupii galbeni” tot n-ar fi urcat în clasament, fiindcă în fața Academicii Clinceni au arătat de ce ilfovenii au meritat să promoveze, iar ei nu.

Petrolul a pierdut ultimul meci din acest sezon chiar pe teren propriu, 2-3 cu Academica Clinceni, formație care a câștigat și partida tur cu 2-1. Alexandru Buziuc (8′) a deschis scorul rapid după o gafă a lui Ghinga, la o pasă slabă în spate către propriul portar, și tot el a majorat diferența în minutul 28. Laurențiu Marinescu (41′ – pen.) a readus echipa ploieșteană în joc, însă Salvatore Marrone (72′) a mai punctat o dată pentru ilfoveni. Bogdan Rusu (83′) a redus încă o dată din diferență, însă Clinceniul a dovedit maturitate și a reușit să-și mențină până la finalul avantajul minim și să ia toate punctele.

La finalul partidei, antrenorul Petrolului, Gheorghe Mulțescu, a dat vina pe ratările din atac, pe greșelile din ofensivă și pe lotul subțire și obosit.

„Înainte de toate, vreau să spun că cel mai mult îmi pare rău de suporteri. Am vorbit și cu băieții, să terminăm bine, să le oferim un spectacol bun până la coadă. Au văzut cinci goluri și încă multe ocazii, numai că dacă era și victoria… Chiar dacă nu era obiectivul îndeplinit, dar se mai îndulcea puțin amarul acestei înfrângeri în privința obiectivului. E greu ca într-o perioadă scurtă, să ai un lot restrâns și șase-șapte etape la rând să obții șase victorii la rând. Am forțat, am avut accidentați, suspendați și nu am avut alternative. În același timp, sigur că au apărut oboseala și greșelile. Să începi de 0-1, când ne așteptam de la altceva. Noi începusem să atacăm, ca să urmeze ratări impardonabile și alte greșeli de apărare, din păcate. Noi, cred că ne-am creat multe situații, faze de poartă, numai că, dacă am avut apărarea cu multe greșeli, și multe ratări în atac, ăsta este rezultatul sau, mai bine zis, motivele pentru acest rezultat”, a explicat Mulțescu la microfonul DigiSport.

SMURD încă mai spera la o clasate pe locul 3 și înaintea jocului cu Clinceni. „Promovarea nu s-a ratat în această seară. Bineînțeles că nu. Puteam chiar să avem șanse reale, dar dacă noi nu am reușit să câștigăm astăzi… Că puteam să avem. Dacă ei (n.r. – „U” Cluj) se chinuiau ca în meciul cu Snagovul, în care au câștigat în minutul 90, atunci era clar că nu ne mai interesa nimic cu victoria noastră. Îi egalam la puncte. Dar, din păcate, am forțat în ultimele șase etape, cu un lot restrâns și mulți accidentați și nu am putut să acoperim din punct de vedere valoric”, a mai spus Mulțescu.

„Suporterii au înțeles că am vrut să câștigăm meciul, că am depus efort, numai că ocaziile ratate și greșelile din apărare ne-au privat de rezultat. Și atunci ei și-au dat seama că nu de acum este problema, ci are rădăcini mai adânci”, a explicat Mulțescu după ce a fost întrebat de ce crede că suporterii s-au comportat altfel la acest ultim joc, în care au încurajat echipa și nu au mai apostrofat-o cum au făcut-o în alte rânduri.

În privința rămânerii sale pe banca Petrolului, Mulțescu spune că așteaptă discuția cu șefii clubului. „Ne întâlnim după terminarea campionatului să discutăm și vedem. În funcție de ce discutăm, hotărâm. Petrolului îi trebuie mai multe pentru a promova: un loc competitiv și, eu știu… un program de pregătire foarte bun, multe lucruri, dar, în primul rând, un lot competitiv”, a mai declarat Gigi Mulțescu.

Petrolul a terminat campionatul Ligii 2 pe locul 4, cu 77 de puncte, la cinci lungimi în spatele Universității Cluj, zece față de Clinceni și 11 de liderul Chindia.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 13:03 Campionat
Pe aceeași temă