Top 100 echipe cu denumiri amuzante din fotbalul românesc în 2023! Creații fabuloase și combinații incredibile în fiecare județ, pe harta care te va face să râzi cu lacrimi | SPECIAL

Gabriel BERCEANU 08 Oct. 2023, 19:19 Special

Dincolo de încrâncenarea din SuperLigă, în spatele nervilor din lupta pentru cupele europene, acolo unde arbitrajul VAR nici n-are loc să producă polemici, fotbalul românesc oferă… show!

În eșaloanele inferioare, anul 2023 aduce o listă încântătoare de echipe cu denumiri în care debordanta creativitate autohtonă se cunună când cu pasiunea fără limite, când cu ridicolul, pentru a produce râsul sănătos de care avem nevoie, până la urmă, ca să supraviețuim.

Iată top 100 echipe cu denumiri amuzante din fotbalul românesc în 2023!

Top 100 denumiri amuzante, dar să începem cu… ProSport!

Am parcurs toate seriile din toate Ligile 4, 5 și 6, din fiecare județ al României, pentru sezonul fotbalistic 2023/2024. O provocare veritabilă, pentru că dragostea de fotbal a românilor din fiecare colț al țării naște continuu echipe, indiferent cât de crunt apasă uneori sărăcia în societate și în sport, inevitabil.

Rezultatul? Un top 100 pe care l-am organizat, pentru a fi mai lesne de parcurs, în câteva categorii mari ce s-au desprins în demersul nostru. Ești pregătit să mai și râdem, prin atâta amărăciune din fotbalul românesc?

Și ca să vezi că ținem și noi la glume, dacă ne-am prins în această provocare, începem cu echipa numărul… 101! ACS ProSport Vârfu Câmpului, din Botoșani, care sigur citește zilnic ProSport 🙂

Inspirație, ciocnire și… ”ghinion”

Până la denumirile care ne-au amuzat sau speriat cel mai tare, ne încălzim începând cu o categorie specială. E vorba de echipe a căror titulatură reprezintă de cele mai multe ori o combinație nefericită între numele ales de entuziaștii fotbalului și denumirea localității.

Astfel ajungem la Triumful Borăscu (Gorj) sau Nord Star Pomârla (Botoșani), la Montana Pătârlagele ori AS Vulcanii Scorțoasa, ambele din Buzău.

Apoi, speranța e minunată în fotbal, dar devine plumbuită la Speranța Plumbuita (Călărași), în vreme ce un silvicultor chipeș se întrezărește la Forestierul Frumosu (Suceava). Și mai hazliu e când două specii diferite se unesc în același club: ASS Zimbru Boureni (Iași).

Cum renașterea e posibilă atât la mânăstirea celebră, cât și la închisoare, avem Phoenix Team Tanacu în Vaslui dar și Phoenix Club Jilava pentru Ilfov!

Să trăiască domnu’ sponsor!

O altă categorie e compusă din echipe unde, cel mai probabil, din câte ne dăm seama, denumirea sponsorului principal s-a fixat adânc. Devine amuzant, pe alocuri, și cel mai adesea imposibil de imaginat cum ar putea suporterii să-și încurajeze, pe durata partidelor, favoriții de la AS Construct Press Gropnița (Iași), ACS Allmotion Aghireșu (Cluj) sau ACS Com-Val Valea Lupului (Iași).

Pe filieră engleză avem minunatele ACS Speed Academy Pitești (Argeș), ACP 3 Kids Sport (București), ACS Eciro Forest Telciu (Bistrița-Năsăud) și neastâmpărații puști, presupunem, de la Dinamic Kids Videle (Teleorman). Uneori, un nume de echipă comun, dar și un implant din „patronat”. Vezi, spre exemplu, AS Știința Popmond Plopșoru (Gorj) și AS Dedy-Mid Viitorul Iecea Mare (Timiș).

 

Pe lângă formații cu oarecare notorietate precum ACS Roberto Ziduri (Dâmbovița) și ACS Magica Balta Caransebeș (Caraș-Severin), firmele românești, multe cu obiect de activitate în agricultură, populează masiv harta noastră. Așa apar AS Comagrim Dudești (Brăila), AS Agro Gold Vlad Țepeș (Giurgiu) ori AS Stanriz Stăncuța (Brăila).

Dar cum și denumirile societăților comerciale sunt prilej de creativitate sporită, completăm cu ACS Celectro Micăsasa (Sibiu), AS Larix Dornișoara (Suceava), AS Genessis Filipeștii de Pădure (Prahova), AFC Sudinox Vișea (Cluj), AS Farel Roteni (Mureș) împreună cu enigmatica AS Roneda Naipu (Giurgiu).

Haide, Bubu! Hai, Romgal! Hai… A&A Grup! Pentru că sunt și AFC Bubu Bacău (foto jos, cu sponsor principal Euro Țigla), ACS A&A Grup Târnăveni (Mureș), ACS Bamirom Dumbrăveni (Bacău) și ACS Romgal… Românu (Brăila).

Din dragoste de Champions League

Eternă și fascinantă rămâne zona formațiilor din fotbalul mic românesc unde favoriții din sportul rege european de cel mai înalt nivel se alătură realității noastre, de cele mai multe ori rurală. Ce poate ieși? Păi, un CS Athletico Vinga din Arad, un AS Real Hudești (Botoșani) ori un ACS Betis Craiova, pentru a acoperi cum trebuie La Liga.

Pentru Serie A avem FC Inter Viișoara (Botoșani), Juventus Borănești (Ialomița), Alegria Juventus Sport Matca (Galați) plus CS Milanneto București. Nu rămâne mai prejos Bundesliga, din Moldova până în Bărăgan, adică de la AS Borussia Pângărați (Neamț) până la ACS Borussia… Dor Mărunt (Călărași). Ultimii, cu tricou pe măsură:

 

Să nu vă imaginați că sunt singurele Inter, Real, Athletic ori Atletico! Am selectat doar câteva, exemplificativ, pentru că sunt măcar 5-6 din fiecare pe tot cuprinsul țării!

Portugalia? Avem, cum să nu! Și FC Porto Bega Timișoara, dar și un Sporting Club Comstar Vaslui. Mergem chiar și spre zona slavă, cu AS FC Spartak Gottlob (Timiș), prin ACS Slovan Valea Cerului (Bihor) și încheind cu aerul elvețian de la ACS Young Boys Dej (Cluj).

Un segment distinct pentru influențele din spațiul ex-iugoslav. Avem FC 2006 Partizan Crivăț în Călărași, nu tocmai la graniță cu Serbia, și o CS Steaua Roșie Bujoru 2021 în Teleorman. În Timiș, cum altfel, funcționează AS Radnicki Soca. Și se dă o bătălie puternică pe identitate, băgăm de seamă, pentru că joacă și AS Steaua Roșie Stanciova, dar și AS Crvena Zvezda Stanciova!

 

Lipsa de inspirație…

Sunt cazuri însă când inspirația noastră, altminteri redutabilă, dă rateuri. Și-atunci, pentru că dragostea de fotbal trece dincolo de astfel de momente… echipă să fie! Dublăm numele localității și gata!

Ca efect, e foarte posibil să avem în Arad confruntări pe teren între ACS Șiriana 20-20 Șiria, CS Semlecana Semlac și CS Păulișana Păuliș! Și la Brașov e o situație similară, cu AS Șercăiana Șercaia și AS Beclereana Beclean, dar și în Timiș, unde funcționează AS Chinejana Chinezu alături de AS Checeana Checea!

Oltenii au mai rafinat numele localității, pentru un AS Branco Brîncoveni (Olt). În Sălaj e chiar test de pronunție cu Năpradeana Năpradea. În vreme ce în județ Alba… CS Limbenii Limba. Atât!

Crema cremelor!

Sunt exemple care transcend toate categoriile noastre. Echipe ale căror denumiri curg impresionant prin savoarea limbii române, cu influențe fulgerătoare, turnându-se prin nume de firme, origini latinești, cursuri de apă, neologisme non-fotbalistice, metafore debordante și, bănuim, orgolii personale spectaculoase. De toate, pentru toți! Crema cremelor, dacă acceptați, în top 100 alcătuit de noi.

Așa ajung laolaltă pe harta fotbalului nostru băieții de la FC Ravens Corbii Mari (Dâmbovița) cu AS Contabilitate Stoenești (Argeș). Satul natal, devenit pseudonim pentru poeta Ana Blandiana, are echipa AS Orient Blandiana și se duelează în județul Alba cu Adu Academy Șona. Descoperim uimiți, scrisă fix așa!, echipa AFC Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu, dar și profunda Secunda Adâncata (Ialomița).

 

Unii sunt tare mândri, probabil, și devin CSO Teutonii Ghimbav (Brașov), alții merg pe sacrificiu, precum Spartanii Săbăoani (Neamț). Câțiva forțează metaforele spre CS Giganții Vărăști și Zmeii Ogrezeni, ambele din Giurgiu! Ceva mai modești sunt Amatorii Rarău (Suceava) și Amicii 2015 Giurgiu.

Fără prea multe comentarii, să alocăm zâmbetele de cuviință pentru restul minunățiilor de mai jos:

  • AS Polul Nord Brodina (Suceava)
  • Azurii 92 Mileanca (Botoșani)
  • Zorile Havarna (Botoșani)
  • ACS Daous Dava 2018 Brăila
  • Diadema Gherăseni (Buzău)
  • ACS Internațional București Pantere Club de Fotbal
  • Tirana Homorâciu (Prahova)
  • CS Mănești 2013 Arizona Zalhanaua (Prahova)
  • AS Silver Inter Zorile (Giurgiu)
  • AS Omerta Stoenești (Giurgiu)
  • ACS Inter BMW Secui (Dolj)
  • AS Paeonia 2002 Zau de Câmpie (Mureș)
  • Ugocea Porumbești (Satu Mare)
  • Largiana Românași (Sălaj)
  • ACS Avântul Bizonii Recea Cristur (Cluj)

Pitorești, neaoșe, cuceritoare…

Top 100 echipe cu denumiri amuzante din fotbalul românesc în 2023 e completat de câteva onorabile mențiuni. Care nu provoacă poate un râs cu lacrimi, dar care își găsesc locul fără probleme în ierarhia noastră, prin pitoresc și farmec.

Sunt formații a căror denumire promovează cu patriotism elemente istorice, precum Străjerii Razvad (Dâmbovița), AS Răzeșii Valea Mărului (Galați),  ACS Valahii 1456 Târgoviște ori ACS Haiducii Iancu Jianu (Olt). Lângă ele, Tricolorul Lanurile (Brăila).

Satul românesc respiră fotbalistic prin Tractorul Nănești (Vrancea), Podgoria Cotești (Vrancea) ori Spicul Daia Română (Alba). Iar ocupațiile noastre se regăsesc în Vânătorul Dorna Candrenilor (Suceava) ori Păstorul Vaideeni (Vâlcea).

Unii au o perspectivă mai echilibrată asupra propriei valori, la Voinicelul Gostilele (Călărași). Alții revin la originile de forță: CS Cavalerul Trac Cernișoara (Vâlcea).

Credite foto: frf-ajf.ro, paginile AJF-urilor din România și paginile de facebook ale echipelor menționate.

https://liga2.prosport.ro/special/harta-puterii-in-fotbalul-romanesc-de-astazi-vezi-unde-e-judetul-tau-in-topul-national-2023-dupa-examenul-de-capacitate-fotbalistica-ce-surprize-uriase-sunt-raportat-la-populatie-si-puterea-economic-19287561

https://liga2.prosport.ro/liga-4/video-de-senzatie-se-intampla-in-romania-arbitrul-a-oprit-meciul-si-a-poftit-dupa-gard-antrenorul-si-jucatorii-daca-vor-continua-sa-manance-seminte-si-sa-fumeze-pe-banca-de-rezerv-19287566

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/protest-la-fc-brasov-dupa-ce-activitatea-sa-a-fost-paralizata-19287777

https://liga2.prosport.ro/special/petru-cadar-o-stea-pe-bolta-fotbalului-brasovean-19287229

https://liga2.prosport.ro/liga-4/spitalul-de-campanie-se-ridica-de-pe-stadionul-cfr-din-timisoara-19286952

https://liga2.prosport.ro/special/peluza-stadionului-din-giurgiu-scoasa-la-vanzare-19286669

https://liga2.prosport.ro/liga-4/toate-meciurile-din-liga-4-caras-severin-sunt-transmise-in-direct-19286313

https://liga2.prosport.ro/liga-4/se-intampla-in-romania-stadion-arat-cu-drifturi-politia-face-cercetari-pentru-a-descoperi-autorii-vandalismului-de-la-malul-dunarii-19285772

Gabriel BERCEANU 08 Oct. 2023, 19:19 Special
Pe aceeași temă