Suporterii timișoreni sărbătoresc 20 de ani de la formarea Commando Viola printr-o petrecere specială. „Frații” de la Rapid și Borussia vor fi invitați

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 12 Jun. 2015, 13:40 Special

Înaintea dublei de baraj care va decide în ce eșalon va evolua ASU Poli din toamnă, ultrașii alb-violeți aniversează două decenii de la formarea galeriei care a strălucit pe arenele din țară și nu numai. Momentul special va fi marcat, cum altcumva, printr-un nou concert incendiar al trupei dedicate spiritului polist, „Noi din Banat”.

Commando Viola Ultra Curva Sud, pe scurt CVUCS, s-a format oficial în 1995, timișorenii fiind astfel printre pionerii fenomenului importat în România din Italia. Bineînțeles, tifoseria bănățeană a avut înfluențe puternice și din partea galeriilor din fosta Iugoslavie. Încă de la început spectacolele de pe „Dan Păltinișanu” au fost remarcate. Coregrafii ample și „ceața” de fumigene au devenit mărci ale repertoriului peluzei. Meciurile cu Dinamo, UTA, Steaua sau duelurile internaționale cu Șahtior, Anderlecht, Partizan ori Stuttgart au rămas și pe retina oricărui „neutru”.

Party alături de nemți și giuleșteni

La 20 de ani de la formare, CVUCS va fi sărbătorită printr-un concert „în familie”. Trupa Noi din Banat, al cărei solist e cunoscutul Ema Cernescu, și care compune special piese dedicate galeriei și fenomenului Politehnica Timișoara, va oferi o nouă reprezentație. Evenimentul are loc duminică, 14 iunie, începând cu ora „simbolică” 19:21, în clubul Daos din Orașul de pe Bega. La petrecere comunitatea alb-violetă va avea parte de invitați din partea „fraților” de la Rapid București și Borussia Monchengladbach.

Druckerii se „încălzesc” cu această ocazie și pentru importanta dublă de baraj pentru Liga a III-a. ASU Politehnica, noul proiect în spatele căruia s-au unit ultrașii alb-violeți, întâlnește Voința Lupac, câștigătoarea Ligii a IV-a Caraș-Severin. Manșa tur se dispută sâmbătă, 20 iunie, pe „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 12 Jun. 2015, 13:40 Special
Pe aceeași temă