Suporterii au găsit soluția de a-l avea pe Rotariu în teren: îi cumpără bilet de avion!

Mihai Andries 13 Apr. 2013, 15:34 Special
Suporterii au găsit soluția de a-l avea pe Rotariu în teren:** îi cumpără bilet de avion!

ASU Politehnica joacă mâine, de la ora 17:00, un meci crucial în lupta pentru promovare, în deplasare, cu liderul Progresul Racovița, echipă ce are un avans de 2 puncte în clasament și un joc mai puțin disputat. Din păcate pentru cei de la Politehnica, echipa a primit o lovitură dură chiar în această săptămână. Liderul formației, Iosif Rotariu (50 de ani) a fost chemat de Gabi Balint ca secund la FC Vaslui. Roti a plecat de miercuri în Moldova, dar fanii vor să facă imposibilul și să-l repatrieze pe mijlocaș pentru meciul de mâine. Chiar dacă are 50 de ani, fostul tricolor este omul cu cele mai multe pase de gol de la echipa antrenată, din acest retur, de Paul Codrea.

Verde de la Porumboiu

Suporterii au făcut tot posibilul să-l convingă pe Rotariu să joace la Racovița, chiar dacă noul secund al Vasluiului a intrat deja în pâine la formația din Moldova. În acest sens, fanii, care ieri au fost prezenți cu steaguri și fumigene la antrenamentul de seară, au vorbit atât cu „Roti”, cât și cu patronul lui FC Vaslui.

„În primul rând, îi mulțumim lui Iosif Rotariu și îi dorim succes în tot ceea ce va face. Am discutat cu cei din conducerea Vasluiului despre posibilitatea ca Rotariu să se întoarcă la Timișoara și să joace în derby-ul cu Racovița. Deși moldovenii joacă luni un meci important pentru ei, cu Brașovul, au arătat înțelegere, așa că am căutat varianta unui drum cu avionul, pe ruta Vaslui – Timișoara – Vaslui. Timpul e însă scurt, iar distanța e mare și probabil că ar fi un efort prea mare pentru ca «Roti» să ajungă duminică (n.r. – mâine) dimineață și să dea randament maxim într-un meci atât de important”, a declarat Emanuel Cernescu, unul dintre liderii Organizației Suporterilor Timișoreni Druckeria.

„Îmi doresc să joc!”

Pentru a-l avea mâine în echipă, suporterii sunt dispuși chiar să-i plătească biletele de avion lui Rotariu, acesta nefiind un impediment mare pentru ei. La fiecare meci din Liga a V-a, se strâng bani într-o cutie pe care scrie „Pentru echipă”. Săptămânal, se adună între 1.500 și 2.000 de lei, bani care sunt utilizați în primul rând pentru achitarea primelor de victorie. Rotariu spune că ar fi vrut să joace la Racovița, însă recunoaște că îi e aproape imposibil să ajungă la timp înapoi la Vaslui, pentru partida cu FC Brașov. „M-am întâlnit cu suporterii înainte să plec. Au venit vreo 20-30 și mi-am luat la revedere de la ei. Mi-au spus că-și doresc foarte mult să mai joc, măcar în meciul ăsta, care e foarte important și că se ocupă ei și de costuri, dacă e nevoie. Și eu îmi doresc, dar e foarte greu”, a declarat Iosif Rotariu.


Sunt șanse mici să vină Roti, dar, după toate discuțiile astea, partea frumoasă e că tot Vasluiul știe că Poli joacă duminică derby-ul cu Racovița
Emanuel Cernescu, lider Druckeria

10 meciuri are Iosif Rotariu în tricoul formației de Liga a V-a, ASU Politehnica Timișoara

3 goluri a marcat Rotariu în acest sezon pentru ASU Politehnica Timișoara

14 pase de gol are la activ Iosif Rotariu în acest sezon, în tricoul lui ASU Politehnica Timișoara

426  de euro costă un bilet de avion, la compania Carpatair, pe ruta Iași – Timișoara și retur, cu escală la București

 

 

Articol de Radu FAUR
Foto de Sebastian TĂ‚TARU

Mihai Andries 13 Apr. 2013, 15:34 Special
Pe aceeași temă