Strigătul de ajutor! Un club cu tradiție în fotbalul românesc are nevoie de sprijin financiar pentru sărbătorirea celor 100 de ani de la înființare. Gruparea se zbate acum în anonimat

Marius ANGHEL 10 Dec. 2018, 13:46 Special

Jiul Petroșani, pe vremuri una dintre cele mai iubite echipe din fotbalul românesc, trece prin momente de cumpănă. Clubul din Valea Jiului cu o Cupă a României în palmares și o altă finală jucată, cu jucători de legendă, ca Mihai Stoica, Gigi Mulțescu, Petre Libardi, Stoker ori Dumitrache, se zbate acum în mocirlă pentru a supraviețui. S-au dus vremurile în care Miron Cozma plătea jucătorii în dolari, dar și vremurile când Steaua, Dinamo sau Rapid plecau cu capetele plecate de la Petroșani. Acum, Jiul a devenit un nume care nu mai sperie nici măcar în Liga a 4-a. Însă, puținii suporteri care i-au mai rămas fideli se încăpățânează să nu lase ca spiritul alb-negru să moară.

Pe 11 martie 2019, Jiul Petroșani va sărbători o cifră la care multe cluburi din Liga 1 doar visează. 100 de ani de istorie, de frumos, de nebunie, de rezultate și de existență. 100 de ani mai frumoși ca niciodată, dar și mai triști, având în vedere situația în care se află în momentul de față echipa care a scris istoria fotbalului din zonă.

Cei 100 de ani o găsesc pe Jiul într-o continuă zbatere de a supraviețui, în mlaștinile ligii a patra. „Jiul, o istorie, un simbol, două culori pentru care mulți dintre noi am străbătut țara în lung și în lat. Pentru a celebra cum se cuvine cei 100 de ani de la înființarea echipei, membrii Peluzei Sud au deschis un cont bancar în care susținătorii echipei pot dona orice sumă de bani doresc. Suma de bani care se va strânge va fi folosită pentru realizarea de materiale sportive: fulare, eșarfe, tricouri, organizarea unui turneu între suporteri. Cei care vor să se implice financiar o pot face în contul RO21RNCB0165086527930001, deschis la BCR, titular de cont Claudiu Matyus Robert. Jiul nu moare”, sună anunțul făcut de puținii suporteri rămași aproape bătrânului club Jiul.

Articol scris de Loredana JUGLEA
Foto: fb Jiul Petroșani 1919

Marius ANGHEL 10 Dec. 2018, 13:46 Special
Pe aceeași temă