Știința revine, dar fără Mititelu!

Autor: Mihai Andries Publicat: 20 Jun. 2013, 10:31 Actualizat: 20 Jun. 2013, 14:31 Special
Știința revine,  dar fără Mititelu!

Universitatea Craiova va reveni pe teren din vara aceasta, dar nu cu Adrian Mititelu la cârmă. Termenul limită acordat lui Mititelu de primarul Lia Olguța Vasilescu pentru a readuce Universitatea la viață a expirat, așa că s-a apelat la o altă variantă, asocierea clubului CS Universitatea Craiova cu un nou investitor.

Acesta este un prosper om de afaceri, Mihai Rotaru (42 de ani), acționar la SIF Moldova, care va deveni principal finanțator, fiind vorba de un parteneriat public-privat cu clubul CS Universitatea Craiova, dar și cu municipalitatea. Rotaru este un cunoscut antreprenor, iar firmele sale ar urma să se implice și în construcția noului stadion din Bănie.

Nu sunt probleme cu numele și culorile clubului

Suporterii își vor vedea astfel împlinite dorințele, legate atât de păstrarea numelui și a identității Universității Craiova, dar și de îndepărtarea lui Adrian Mititelu. Echipa va fi înscrisă în Liga a II-a, acolo unde se și afla în urmă cu doi ani, când a fost dezafiliată. Din Consiliul de Administrație vor face parte președintele clubului CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, fostul președinte al Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe, dar și alte oficialități locale. Pavel Badea nu a infirmat noul proiect, dar nici nu a dorit să ofere detalii: „Sper să avem fotbal la Craiova, fiindcă a ajuns toată țara să râdă de noi, iar fără implicarea autorităților locale nu se poate face acest lucru. Oricum clubul Univesitatea Craiova trebuie să revină”. Este rezolvată și problema palmaresului, continuitatea fiind asigurată de echipa cu același nume și aceleași culori. De asemenea, stema veche, cu dungi verticale, se află în posesia clubului CS Universitatea, care l-a acționat în judecată pe Mititelu și pentru folosirea celei noi, care conține leul, aceasta urmând să fie alăturată în curând.

Craiova beneficiază de un loc în liga a doua de anul trecut. Clubul Sportiv Universitatea Craiova, clubul lui Pavel Badea și Corneliu Andrei Stroe, poate să se înscrie-n competiție fără probleme
Mircea Sandu, președinte FRF, declarație dată în urmă cu câteva săptămâni

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Autor: Mihai Andries Publicat: 20 Jun. 2013, 10:31 Actualizat: 20 Jun. 2013, 14:31 Special
Pe aceeași temă