Domnule Mititelu, nici nu știi cât de mic începi să fii! | Opinie Andrei Trifan

Andrei TRIFAN 11 May. 2020, 22:39 Opinii
Domnule Mititelu, nici nu știi cât de mic începi să fii! | Opinie Andrei Trifan

Craiova lui Adrian Mititelu este promovată, oficial, de FRF, în Liga 2. Decizia forului condus de Răzvan Burleanu este definitivă. În fapt, ea este pe undeva logică. Nu ar avea sens să se forțeze continuarea unei competiții și așa ruinate de coronavirus într-un context mondial teribil, nu doar pentru sport.

Așadar, pornim de la ideea că promovarea Universității Craiova, varianta mititică, are un sens. Și este meritată de jucătorii și antrenorii care au tras din greu prin tăpșanele și noroaiele aferente nivelului diviziei din care au făcut parte. Ceea ce nu are însă niciun sens este modul în care a încercat să facă presiuni pe FRF, în toată această perioadă, finanțatorul Adrian Mititelu. Presiuni cu un singur scop: indulgența federală!

Pare că fostului brutar de profesie i-a intrat la apă nu doar silueta, ci și memoria. FRF, dușmanul care i-a îngropat, din interese perfide, clubul și care i-a distrus ani din viață prin procese este, mai nou, prietenul lui Mititelu.

 

Interesul poartă fesul, nu? Vorbele din popor dor pentru că au în ele un adevăr crud. Fiindu-i frică să nu cumva să se înghețe campionatul, patronul FC U a încercat prin toate mijloacele să capteze atenția instituției conduse de Răzvan Burleanu.

A anunțat public că va investi 2 milioane de euro în Liga 2, un buget uriaș pentru realitatea fotbalului nostru, în condițiile în care acum se chinuie cu salarii de o mie, două mii de euro. Vom vedea adevărul în anul care vine…

Apoi, s-a folosit de imaginea lui Marcel Pușcaș, pe care l-a trimis portavoce într-un război inexistent. Ar fi făcut orice pentru promovare. Ar fi riscat chiar și reluarea campionatului, fără siguranța totală pentru jucători sau antrenori, invocând problemele pe care sute de juniori le-ar avea dacă s-ar îngheța competiția! Pe bune? Atât de josnic?

La conferința organizată pentru cluburile de Liga 3, Mititelu a fost din nou ridicol. I-a luat locul lui Pușcaș și s-a dat în stambă. Asemeni unui copil cu bani, fără o educație aleasă, care vrea să râdă de colegii mai puțin norocoși din clasă. A uitat că drumul de la sărăntoc la om bogat are și sens invers. Iar viața i-a dat, nu demult, nu o palmă, ci ditamai pumnul! A încercat să îi arate lui Burleanu că el contează, că el este important. S-a făcut de râs.

Ultimul gest a fost cireașa de pe tortul uitării. A publicat, cu mândrie, pe pagina personală de facebook, anunțul FRF legat de promovarea Craiovei. Acum, nu mai este revoltat că se ocolesc prin diferite căi regulamentele competiției. „Nu îmi este teamă de o armată de lei, condusă de o oaie. Îmi este teamă de o armată de oi, condusă de un leu”, e un citat atribuit lui Alexandru cel Mare. Tare îmi este teamă că, pe drumul acesta, armata leilor va avea mult de pătimit în sezoanele care urmează. Și că tot am vorbit de oameni mari. Domnule Mititelu, nici nu știi cât de mic începi să fii!

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

Andrei TRIFAN 11 May. 2020, 22:39 Opinii
Pe aceeași temă