Satelitul rivalei din Bănie i-a dat lovitura de grație echipei lui Mititelu! CS U Craiova 2 s-a impus cu 3-0 la Severin și a pus umărul la ratarea promovării lui FCU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 03 May. 2019, 22:09 Stiri
Satelitul rivalei din Bănie i-a dat lovitura de grație echipei lui Mititelu!** CS U Craiova 2 s-a impus cu 3-0 la Severin și a pus umărul la ratarea promovării lui FCU

Nu a fost atât de dureroasă ratarea promovării pentru echipa lui Mititelu, pe cât a fost înfrângerea care a scos-o definitiv din calcule. Fiindcă ea s-a produs în fața satelitului clubului rival din Bănie. Echipa a doua a CS U Craiova a defilat, la Severin, în fața „dușmanului” FC U, de care a trecut cu un neverosimil 3-0.

Dacă în tur, pe Jiu, a fost scandal, în retur, la Dunăre, a fost fost liniște. Doar o sută de curioși au ieșit la soare pe modernul „Municipal” să vadă o reflectare pe teren a rivalității apărute în Bănie. Au văzut un masacru, puștii de la satelit umilindu-i pe cei de la FCU, abandonați de galerie, ca în toate meciurile de pe teren propriu, dar și de patron, absent de la partidă.

Dacă în tur, pe băieții lui Mititelu i-a scăpat Florin Costea de înfrângere, egalând în inferioritate numerică, după ce gazdele rataseră un penalty la 1-0, în retur n-a mai fost leac pentru trupa exilată la Severin.

Trupa lui Dragoș Bon a primit câteva întăriri de la prima echipă a Științei: portarul Popescu, fundașul Briceag, precum și mijlocașul Ovidiu Bic. Plus croatul Hrvoje Spahija, care însă a jucat exclusiv la „satelit” în acest sezon. Și back-up-urile au fost eficiente. „Popică”, rezerva lui Pigliacelli, a fost imposibil de învins, Spahija și Bic au marcat, iar Briceag  a centrat la primul gol, înscris cu capul de Spahija. Căpitanul oaspeților, Bogdan Țoiu, a majorat diferența, cu un șut de la 20 de metri, cu care a finalizat o acțiune personală.

Băieții lui Mititelu au părut extrem de motivați, dar neputincioși, diferența de valoare fiind net în favoarea „satelitului”, în contradicție cu ce arăta clasamentul. Oaspeții au avut inițiativa la început, iar după ce au marcat s-au mulțumit să contraatace. Scorul final a fost stabilit în repriza secundă, de Bic, care în tur ratase un penalty. Fostul medieșean a marcat dintr-o lovitură indirectă din careul advers, acordată după ce portarul lui Mititelu a prins mingea provenită de la un coechipier.  

„Înțepături” tradiționale: „Cealaltă echipă din oraș” și „Echipa de la Severin”

În lipsa războiului dintre galerii, au existat ceva înțepături doar la nivel social media. „Învingeți cealaltă echipă din oraș!” au scris cei de la Mititelu, în timp ce pagina de oficială de facebook a Universității Craiova a apărut un emoticon cu ochelari de soare, cu trimitere evdientă la Adrian Mititelu, și textul: „Cu 8 jucători Under-21 pe teren, dintre care 4 juniori, Academia Științei mărșăluiește în deplasare împotriva echipei din Severin. În fața unui stadion gol, Știința 2 administrează un 3 – 0 sec, prin golurile înscrise de Spahija, Țoiu și Bic. În scurta sa istorie, echipa din Severin are un palmares negativ împotriva Academiei Științei, înregistrând un rezultat de egalitate și o înfrângere”.

U CRAIOVA 1948 SA – U CRAIOVA 1948 CS 2     0-3
Hrvoje Spahija 5′, Bogdan Țoiu 36′, Ovidiu Bic 59′

Chindriș – Negru, Dănănae, Avram, Cristiu – Suciu- Codoban, I. Tănase, Șter, Raicea – Cl. Bălan
Au intrat: Keita, Răducanu, Zimța
Antrenor: Adrian Filip

L. Popescu – Albăstroiu, C. Dobre, Spahija, Briceag – Țoiu, I. Popescu – Frăsineanu, Bic, Trașcă – L. Nițu
Au intrat: Ion, Ispas, Bârzan, Pascu
Antrenor: Dragoș Bon

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin – Mehedinți); Spectatori: 100; Arbitru: Valentin Porumbel (Oltenița); Asistenți: Gabriel Neagu (Călărași) și Alexandru Palcău (București); Observatori: Cristina Babadac și Ionuț Cușcă (ambii din Alexandria).

După acest rezultat, Turris Oltul Turnu Măgurele s-a detașat la 12 puncte și a promovat matematic în Liga 2, U Craiova 1948 SA e pe locul 2, cu 50 de puncte, iar U Craiova 1948 CS 2 e pe poziția a 7-a, cu 37 de puncte.

Înregistrarea meciului de la Severin:

Foto: Remus BADEA (Mediafax foto)

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 03 May. 2019, 22:09 Stiri
Pe aceeași temă