Știința a revenit acasă după doi ani! Pe „Oblemenco” a apărut vechea stemă

Mihai Andries 07 Aug. 2013, 02:24 Special

Reunită în exil în urmă cu trei săptămâni, la Mogoșoaia, echipa recunoscută drept adevărata Știința de municipalitatea din Bănie a făcut azi cunoștință cu arena care-i va fi gazdă cel puțin un an, până când pe locul fostului „Central” se va construi un colos de cinci stele. După un stagiu de cunoaștere reciprocă, în Serbia, antrenorul Erik Lincar și-a adus în sfârșit elevii acasă.

„Debarcați” din cea mai costisitoare achiziție a verii, un autocar de cinci stele și peste 200.000 de euro, alb-albaștrii au pășit timid pe gazonul în care nu s-a mai înfipt un crampon de doi ani. Doar Ionuț Stancu și Gabi Velcovici și-au asumat senzația de deja vu. Un grup de suporteri i-au acompaniat de la tribuna a II-a, deasupra căreia tronează stema cea veche a clubului, în dungi, în locul celei cu leul, arvunită de familia Mititelu

Joi, primul amical pe „Ion Oblemenco”

De asemenea, de la oficială i-au asistat foștii căpitani ai Științei precum Badea, Cristescu sau Papură, care girează noua Știința, la fel ca alt idol al Băniei, Gică Craioveanu. Nu au lipsit forțele de ordine, mobilizate pentru ca solii lui Mititelu să nu perturbe antrenamentul. „Renegatul” a fost sfătuit ieri chiar de primarul Olguța Vasilscu să-și vadă de drum către Severin, fiindcă „Ion Oblemenco” nu-i va mai fi accesibil vreodată. Joi, la oră de Liga a II-a, 10:30, echipa lui Lincar va susține și primul amical acasă, sparring-partner fiind Sportul Vișina Nouă.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto de Florin CEAUȘU
 


 

Mihai Andries 07 Aug. 2013, 02:24 Special
Pe aceeași temă