Steaua merge în finala Campionatului Național

06 Jul. 2009, 21:29 Special

Ieri, pe Areni, s-a disputat finala Turneului Semifinal pentru juniori C. Echipa locală Sporting Suceava, câștigătoarea grupei B, și Steaua București, câștigătoarea grupei A, s-au întâlnit în finala turneului.
 

 

Sucevenii veneau după două victorii în fața unor echipe puternice precum Petrolul Ploiești și Oțelul Galați. Steaua s-a calificat cu emoții, după egalul din prima rundă, 1-1 cu FCM Bacău, și victoria cu Farul, 2-0.
 

 

Formația suceveană avea de luat și o revanșă, din cantonamentul din această primavară, de la Mogoșoaia, după ce a fost învinsă, într-un amical, de Steaua cu scor de 6-2.
 

 

Deși porneau încrezători în propriile forțe, echipa antrenată de Ciprian Anton, nu au putut ține pasul cu bucureștenii. Formația din capitală fiind o nucă prea tare de spart pentru juniorii suceveni. Mai puternici la toate capitolele, micii fotbaliști ai Stelei, antrenați de Dumitru Uzunea, s-au impus la finalul celor 90 de minute cu scorul de 2 – 0, la capătul unui meci pe care l-au controlat de la un capăt la altul. Pentru “roș-albaștrii” au marcat Iulian Roșu, în minutul 20 din penalti, și Neacșu, în minutul 59.

 

Steaua a obținut, astfel prin victoria în fața sucevenilor, biletul pentru un loc în finala Campionatului National de Juniori "C" ce se va disputa pe 10 iulie 2009 la CNAF Mogosoaia. Învinsa, Sporting Suceava, va juca finala mică, adversară fiindu-le Școala de Fotbal “Gică Popescu”.
 

 

 

Rezultatele meciurilor din faza grupelor:

 

Joi (2 iulie):

 

GR.A: FCM Bacãu – Steaua București 1-1
GR.B: Petrolul Ploiești – Sporting Suceava 0-1

 

Vineri (3 iulie):

 

GR.A: Farul Constanța – FCM Bacãu 2-1
GR.B: Oțelul Galați – Petrolul Ploiești 1-2

 

Sâmbãtã (4 iulie):

 

GR.A: Steaua București – Farul Constanța 2-0
GR.B: Sporting Suceava – Oțelul Galați 2-0
 
 

 

Articol scris de Marius Anghel
Foto: Cimpan Cătălin
 

06 Jul. 2009, 21:29 Special
Pe aceeași temă