Steaua, cel mai titrat club din România! FCSB coboară sub UTA și Chinezul Timișoara. Cum arată topul campioanelor din fotbalul nostru

Marius ANGHEL 05 Jul. 2019, 13:36 Special
Steaua, cel mai titrat club din România!** FCSB coboară sub UTA și Chinezul Timișoara. Cum arată topul campioanelor din fotbalul nostru

Palmaresul Stelei este al… Stelei. Evidența a fost subliniată prin decizia Tribunalului București, instanță care a stabilit că Steaua București deține trofeele câștigate în perioada 1947-2003.

Astfel, clubul care în acest moment evoluează în Liga a 4-a București figurează în statistica fotbalului românesc cu 21 de titluri de campioană, ultimul dintre acestea fiind cucerit în 2001. 

Decizia schimbă felul în care arată „harta” celor mai importante cluburi de fotbal din țară.

FCSB, după decizia Tribunalului București, se mai poate lăuda cu cinci titluri câștigate, adică cele din 2005, 2006, 2013, 2014 si 2015. Schimbarea înseamnă că din acest moment FCSB este abia a cincea în acest top.

În acest top 11 se află patru echipe care activează acum în Liga 2: UTA, Petrolul, Ripensia și Rapid. UTA are cu un titlu mai mult câștigat decât FCSB.

Topul cluburilor cu titluri câștigate:

Steaua București – 21
Dinamo București – 18
Venus București 8
Chinezul Timișoara – 6
UTA – 6
CFR Cluj – 5
FC FCSB – 5
Petrolul Ploiești – 4
Ripensia Timișoara – 4
Universitatea Craiova – 4
Rapid București – 3

În acest moment, Steaua are în palmares 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni din 1986 și Supercupei Europei din 1987.

CITEȘTE și:

EXCLUSIV | Florin Talpan, mesaj direct pentru Gigi Becali, după ce CSA a câștigat palmaresul Steaua! Cel mai „negru” scenariu pentru „militari”, adus în față de jurist: „Se poate întâmpla ceva urât”

Prima reacție dinspre CSA Steaua, după decizia în privința palmaresului! Discursul triumfător al legendei

Palmaresul merge la CSA Steaua, dar Becali nu se lasă. Ce spune finanțatorul FCSB-ului, în urma deciziei Tribunalului București: „Asta e țara noastră și trebuie s-o iubim”

Marius ANGHEL 05 Jul. 2019, 13:36 Special
Pe aceeași temă