CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu Gigi Becali! FCSB a rămas doar cu 5 titluri de campioană. Echipa din Liga a 4-a e cea mai titrată echipă din România

Marius ANGHEL 05 Jul. 2019, 13:23 Special
CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu Gigi Becali!** FCSB a rămas doar cu 5 titluri de campioană. Echipa din Liga a 4-a e cea mai titrată echipă din România

CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu FC FCSB, clubul care aparține lui Gigi Becali! Tribunalul București a stabilit, astăzi, 5 iulie 2019, că palmaresul Steaua aparține CSA Steaua din 1947 – 2003! Este hotărârea din primă instanță, dar Becali se poate îndrepta spre Curtea de Apel.

Armata a deschis pe 29 decembrie 2017 ultima mare ofensivă în Justiție care mai rămăsese neinițiată împotriva FC FCSB și a lui Gigi Becali, din lungul „război” pentru Steaua.

În toate intervențiile publice ale lui Becali, dar și în actele oficiale ale FC FCSB, se menționează că această echipă este continuatoarea echipei Steaua și că deține Cupa Campionilor din 1986 și Supercupa Europei din 1987. Argumentul era folosit de simpatizanții lui Becali, care invocau faptul că Armata evita un proces tocmai pentru că știa că va pierde.

FCSB, 5 titluri în Liga 1

Armata a solicitat instanței recunoașterea proprietății CSA Steaua asupra a 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, a Cupei Campionilor Europeni din 1986, a Supercupei Europei din 1987.

Victoria juristului Florin Talpan este sinonimă cu dezastrul pentru vicecampioana României. FC FCSB rămâne cu cinci campionate (2005, 2006, 2013, 2014, 2015), trei trofee de Cupa României (2011, 2014, 2015) și două Supercupe ale României (2006 și 2013) – adică performanțele obținute din 2004 până acum.

Până acum, CSA Steaua, reprezentată de juristul Talpan, a câștigat toate dosarele contra lui Becali și FC FCSB. Cele mai importante sentințe au fost cea a Înaltei Curți de Casație și Justiție, emisă în decembrie 2014, care a anulat marca Steaua înregistrată de Gigi Becali, apoi cea a Curții de Apel, din decembrie 2016, prin care lui Gigi Becali i se interzicea să mai folosească, pentru clubul său, numele Steaua.

Toate contraatacurile inițiate de Becali au eșuat: instanțele au respins definitiv cererea latifundiarului de a anula marca Steaua înregistrată de Armată și solicitarea de a suspenda executarea sentinței date de Curtea de Apel în decembrie 2016.

CSA Steaua și-a reînființat în 2017 secția de fotbal, iar echipa a fost înscrisă în Liga a 4-a București. Cu Marius Lăcătuș manager în această perioară, echipa și-a ratat de fiecare dată obiectivul, acela de a câștiga campionatul și de a promova în Liga a 3-a. Anul trecut s-a clasat pe locul 2, în spatele Rapidului, iar în acest an a terminat pe aceeași poziție, în spatele celor de la Carmen.

Bumbescu: „Tot timpul a fost palmaresul la CSA Steaua”

Unul dintre eroii finalei de la Sevilla, din 1986, Adrian Bumbescu (59 de ani), a reacționat la scurt timp, după ce Tribunalul București a hotărât că palmaresul Steaua, din 1947-2003, aparține CSA Steaua!

Bumbescu este antrenor la o grupă de copii și juniori de la CSA Steaua, iar legenda roș-albastră a reacționat la câteva minute de la decizia instanței. Fostul fotbalist susține că nu trebuia să se ajungă până în instanță, întrucât Federația Română de Fotbal putea soluția cazul mai rapid. „Tot timpul a fost palmaresul la CSA Steaua. De ce să mai câștige? Trebuia ca FRF să decidă acest lucru după ani de zile. Au hârtiile originale, dar ei nu au înțeles.

Vom promova singuri, pentru că am înțeles că nu se va mai face acel play-off. Se face și acest stadion minunat și vrem să jucăm pe acest stadion emblematic”, a declarat Adrian Bumbescu pentru ProX.

CITEȘTE și:

EXCLUSIV | Florin Talpan, mesaj direct pentru Gigi Becali, după ce CSA a câștigat palmaresul Steaua! Cel mai „negru” scenariu pentru „militari”, adus în față de jurist: „Se poate întâmpla ceva urât”

Prima reacție dinspre CSA Steaua, după decizia în privința palmaresului! Discursul triumfător al legendei

Palmaresul merge la CSA Steaua, dar Becali nu se lasă. Ce spune finanțatorul FCSB-ului, în urma deciziei Tribunalului București: „Asta e țara noastră și trebuie s-o iubim”

Steaua, cel mai titrat club din România! FCSB coboară sub UTA și Chinezul Timișoara. Cum arată topul campioanelor din fotbalul nostru

Marius ANGHEL 05 Jul. 2019, 13:23 Special
Pe aceeași temă