Juniorii CSM-ului au reușit o nouă performanță, una pe care clubul nu a înregistrat-o nici când avea posibilitate financiară

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 May. 2017, 13:44 Juniori

După ce au câștigat Seria 5 din Campionatul Național Under 17, juniorii republicani B de la CSM Râmnicu Vâlcea au reușit o nouă performanță. Duminică s-au impus și la turneul zonal al competiției.

Sâmbătă, în semifinalele fazei zonale, disputată la Albota, CSM a trecut după lovituri de departajare de CS Afumați, după ce în timpul regulamentar scorul fusese egal, 1-1. Duminică, în finală, echipa pregătită de Marian Deaconescu a învins cu 3-1 pe Viitorul Argeș și astfel s-a calificat în finala Campionatului Național Under 17, a doua competiție valorică la acest nivel de vârstă, după Liga Elitelor.

În finala programată de 4 iunie, la Mogoșoaia, CSM Râmnicu Vâlcea va întâlni câștigătoarea celuilalt turneu zonal, Atletico Vaslui, care sezonul trecut a fost campioană națională.

Echipa vâlceană a fost susținută la Albota și de fostul patron al CSM-ului, Dan Nițu, dar și de fostul manager, Lucian Munteanu.

Antrenorul Marian Deaconescu speră ca grupa sa să continue împreună pentru Vâlcea. „La Vâlcea nu s-a ajuns niciodată la finala campionatului de juniori! Am realizat acest lucru fără trei jucători de bază, plecați în iarnă la CS U Craiova, dar asta a fost șansa celor care a rămas. A fost nucleul echipei, Robert Popa, Victor Dican și Ionuț Simeanu, ei sunt veteranii grupei, dar am luat un junior bun de la Vlădești, Zamfir, care îmi amintește de Ionuț Stoica (n.r. – acum fundaș central la CS Mioveni). Prin muncă am realizat această performanță, țoți jucătorii mei au fost apreciați. Fotbalist ajunge cine muncește și își dorește, doar cu talent nu ajungi sus. Eu mă gândesc la viitor, ce se va întâmpla cu această grupă din Vâlcea, cineva trebuie să ia o decizie, ar fi mare păcat să plece fiecare în alte părți”, a susținut Marian Deaconescu.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 May. 2017, 13:44 Juniori
Pe aceeași temă