Se dărâmă, dar e proaspăt vopsit! Stadionul din Târgoviște, „cosmetizat” pentru Liga a III-a

Marius ANGHEL 26 Aug. 2013, 14:28 Special

Cu o zi înaintea primului meci al Chindiei de pe teren propriu din noua stagiune, cu ALRO Slatina, în Cupa României (marți, ora 17.30) o echipă de muncitori încearcă să dea o altă față bătrânei arene târgoviștene, pe jumătate închisă din vara lui 2011. Se realizează, de fapt, aceleași lucrări din fiecare vară, respectiv vopsirea gradenelor și a porților de acces, precum și refacerea tencuielii din birourile de sub tribuna I.

Îmbucurător este faptul că fondurile provin dintr-o sponsorizare și nu afectează în niciun fel bugetul și așa ciopârțit al clubului târgoviștean. Ca o bilă albă, au dispărut buruienile din partea de jos a tribunelor și din spatele porților, la scurt timp după ce liga2.ro a sesizat starea jenantă în care se prezenta arena situată chiar lângă Turnul Chindiei.

Speranțele târgoviștenilor de a avea un stadion nou-nouț, alimentate de promisiunile din urmă cu un an sunt înlocuite cu realitatea de astăzi, adică o cosmetizare care înseamnă câțiva litri de vopsea pe cimentul care se macină de ani buni.

Gratis în Liga a III-a

Intrarea spectatorilor va rămâne gratuită și în sezonul 2013-2014, la jocurile pe care Chindia le va susține în campionatul Ligii a III-a. Tot gratis va fi și marți, la partida din Cupa României cu Slatina, o mai veche cunoștință a fotbalului dâmbovițean. Slatina a promovat în Liga a II-a în iunie 2010, după o cu FCM Târgoviște, câștigată cu 1-0 la Șotânga. La acea vreme, s-a spus că mai mulți jucători ai FCM-ului nu și-ar fi apărat corect șansele.

În octombrie 2011, s-a consumat un alt episod interesant olteano-dâmbovițean: Chindia a bătut ALRO chiar pe stadionul 1 Mai, cu 2-1, gazdele acuzând în termeni duri arbitrajul. Acel meci avea să fie ultimul pentru Ion Crăciunescu în funcția de președinte al Chindiei, fostul arbitru lăsând Târgoviștea pentru șefia CCA.

Articol și foto de Ionuț MARIN

Marius ANGHEL 26 Aug. 2013, 14:28 Special
Pe aceeași temă