Scandal de proporții în ligile inferioare! Competițiile organizate de FRF sunt în afara legii

26 Jan. 2012, 10:21 Special
Scandal de proporții în ligile inferioare!** Competițiile organizate de FRF sunt în afara legii

Noua șarjă a lui Adrian Mititelu, care a susținut zilele acestea că FRF și Comitetul Executiv funcționează ilegal, ridică și alți contestatari ai lui Mircea Sandu. Auraș Brașoveanu, președinte divizionarei secunde Dunărea Galați, spune că poate demonstra ușor că ligile inferioare joacă fără bază statutară!

„FRF, prin domnul președinte Mircea Sandu, a comis o groază de greșeli. De pildă, știați că noi jucăm degeaba în ligile a doua și a treia? Da, degeaba? Sistemul competițional nu e valabil pentru că noul statut nu a fost validat la registrul asociațiilor și fundațiilor”, susține Auraș Brașoveanu.

Conform șefului Dunării Galați, ultimul statul legal în baza căruia ar trebui să funcționeze FRF este cel din 2009, care reglementează că sistemul competițional este aprobat de către Adunarea Generală. În versiunea 2011 a statutului FRF, această atribuție este acordată Comitetului Executiv.

„Mircea Sandu a sondat în teritoriu înainte și a realizat că, dacă supune aprobării Adunării Generale sistemul competițional în forma sa actuală, exista riscul să nu fie aprobat pentru că sunt mari nemulțumiri în rândul cluburilor din ligile a doua și a treia, așa că a atribuit Comitetului Executiv sarcina schimbării sistemului. Numai că statutul actual este blocat de acțiunile în justiție ale lui Adrian Mititelu și ale impresarului Mircea Moise, dar noi jucăm totuși după decizia scoasă din joben și fără acoperire a ComitetuluI Executiv!”, clarifică Brașoveanu.

Unde-i adevărul?
De la FRF, lucrurile se văd altfel. Adrian Stângaciu (director juridic): „Domnul Brașoveanu e și el implicat. A făcut cerere de intervenție în instanță în favoarea Craiovei, pe care a depus-o vineri seara (n.r. – 20 ianuarie), astfel încât nici judecătorul, și nici FRF, să nu poată studia documentele. Suntem în situația aceasta pentru că dumnealor fac tot posibilul să tărăgăneze validarea noului statut. FRF a câștigat la prima instanță și mai mult ca sigur la fel se va întâmpla și la următoarea. Justiția poate da decizia până la terminarea sezonului”.


Domnul Mititelu spune că nu mai este de mult membru al FRF? Atunci în ce calitate ne-a dat în judecată și ne constestă peste tot?
Adrian Stângaciu, director juridic FRF

Din 2008, Liga a II-a a trecut de la două serii de 18 la două de 16. La finalul actualului sezon, seriile se vor reduce la câte 14 echipe fiecare


articol scris de Doru Gheorghiu și Mihai Andrieș

26 Jan. 2012, 10:21 Special
Pe aceeași temă