Atac devastator asupra lui Sabău, după ce „U” Cluj a făcut memoriu împotriva Clinceniului: „Te roade invidia sau îți e frică? Cum justifici banii aceia ”negri” oferiți adversarilor?”

Marius ANGHEL 09 Jun. 2019, 14:11 Campionat

Academica Clinceni a promovat în Liga 1 după ce a încheiat sezonul pe locul 2 în eșalonul secund, la cinci puncte peste ocupanta locului 3, licența primită de la FRF i-a consemnat dreptul de a evolua la acest nivel, însă echipa ilfoveană încă nu se poate concentra 100 la sută pe ceea ce va urma.

Articolul publicat în această săptămână de jurnalistul Costin Ștucan în Gazeta Sporturilor, pe tema influenței nefirești a lui George Becali, finanțatorul FCSB, asupra nou-promovatei Academica Clinceni, i-au determinat pe șefii Universității Cluj să trimită un memoriu Federației Române de Fotbal. „În urma informațiilor publicate de Gazetă, am luat deja legătura cu o casă de avocatură și sperăm să trimite în cursul zilei de astăzi un memoriu către FRF și Comitetul Executiv. Le vom cere să analizeze mai atent aceste legături”, a declarat președintele „U”, Radu Constantea, pentru sursa citată. Clujenii speră, în acest mod, să promoveze indiferent de ce se întâmpla la barajul pentru Liga 1, iar Clinceniului să nu i se permită să acceadă în competiția de elită a fotbalului românesc.

În articol respectiv se face dovada numirii a doi oameni de încredere de-ai finanțatorului FCSB în asociația care administrează echipa din Clinceni, deși Becali a declarat recent că „nu am două echipe! Eu respect regulamentele”. Conform datelor oficiale de la Registrul Asociațiilor, tribunalul a aprobat pe 11 aprilie 2019 mai multe modificări de statut și de membri la Asociația CSFC Academica Clinceni, organizația non-profit prin care este condus clubul nou promovat în Liga 1. Ionuț Luțu a fost inclus în aprilie ca membru al asociației, iar al doilea om controlat de Becali, Mihai Chipe, a intrat direct în Consiliul Director al Asociației Academica Clinceni.

Anterior, GSP a scris și despre implicarea lui Vasile Geambazi, nepotul lui George Becali, la Academica Clinceni, acolo unde a decis salariile și bugetul de la echipă.

„Îți e frică că trebuie să justifici cuiva milioanele de euro cheltuite?”

La auzul veștii că Universitatea Cluj a depus memoriu la FRF împotriva echipei din Clinceni, unul dintre oficialii clubului ilfovean a izbucnit și a făcut declarații dure asupra grupării ardelene și a managerului general Ioan Ovidiu Sabău.

Valentin Budeanu, vicepreședinte al clubului Academica, și fiul primarului comunei Clinceni, îl acuză pe Sabău de invidie și îi adresează cuvinte dure atât lui, cât și jucătorilor Universității. Însă dezvăluie și jocuri de culise pe care îi acuză pe clujeni că le-au făcut în acest sezon și face acuzații extrem de grave față de mai multe cluburi care au acceptat bani pentru a încurca Academica Clinceni în campionat.

„Ioan Ovidiu Sabău, ce nu e în regulă la Clinceni? Îți spun eu că oricum nu am încredere în pocăința ta falsă, sunt extrem de sigur că o să fii fals și în răspunsuri. La Clinceni nu e în regulă ca acești copii au fost mai buni decât „bunicuțele” tale, că au produs cel mai frumos fotbal din Liga a 2-a, că au terminat la un avans considerabil față de cadavrele tale, că și-au câștigat absolut toate meciurile numai și numai pe teren (nu același lucru pot spune și despre echipa ta). Te roade invidia că acești copii cu niște salarii extrem de mici au reușit să ia fața jucătorilor tăi plătiți cu sume colosale? Sau îți e frică că trebuie să justifici cuiva milioanele de euro cheltuite? Cum justifici banii aceia „negri” oferiți tuturor adversarilor noștri pentru a ne încurca? Era să uit, felicitări celor de la Ripensia, care ți-au refuzat banii cu toate că ne-au încurcat (n.r. – Ripensia a făcut egal cu Academica la Clinceni, scor 1-1). Nu același lucru pot spune despre Pandurii, Aerostar, FC Argeș. Te simți mândru de aceste practici comuniste? Te simți curat? Stai liniștit, eu îți înțeleg disperarea. Să îți fie rușine că nu știi să pierzi și să apreciezi munca unor copii.
Și ca să vezi că nu sunt răutăcios, îți urez multă baftă în următorul sezon de Liga 2.
Hai Hermannstadt!!”
, a scris Valentin Budeanu pe pagina sa de facebook.

Astăzi, la Cluj-Napoca, de la ora 18:00, se joacă manșa tur a barajului pentru Liga 1, în care Universitatea Cluj e gazdă în fața celor de la FC Hermannstadt. Returul se va disputa miercuri, 12 iunie, la Sibiu, pe stadionul Municipal, de la ora 18:00.

În campionatul Ligii 2, Academica Clinceni s-a clasat pe locul 2, cu 87 de puncte, și a promovat direct, iar Universitatea Cluj a terminat pe locul 3, de baraj, cu 82 de puncte. În meciurile directe, „U” a câștigat cu 3-0 pe teren propriu, iar în retur Clinceniul a obținut o remiză cu echipa lui Lobonț, scor 0-0.

Marius ANGHEL 09 Jun. 2019, 14:11 Campionat
Pe aceeași temă