Steaua a pornit la drum cu un suflu nou. Oprița și Miu au pus piciorul în prag: „Mă mut din țară dacă nu promovăm”. Terenul 5 va fi modernizat și Lăcătuș e așteptat înapoi

Marius ANGHEL 15 Jul. 2019, 17:13 București

Steaua și-a prezentat, luni, lotul cu care atacă promovarea în Liga 3. După un antrenament ușor pe terenul 6 din Ghencea, a urmat conferința de presă la care au fost prezenți comandantul clubului, Bixi-Pompiliu Mocanu, antrenorul principal, Daniel Oprița, secunzii Iulian Miu și Fănel Nofitovici, dar și căpitanul echipei, Horia Iancu.

Aflați în fața unui nou proiect, oamenii angajați să ducă Steaua în Liga 3 au garantat că lucrurile vor sta altfel în acest sezon, după ce în precedentele două s-a ratat promovarea în fața Rapidului, respectiv Carmen.

Daniel Oprița e bucuros că s-a întors în Ghencea și vrea cu orice preț să promoveze în ligile superioare. „Sunt bucuros că am ajuns din nou în curtea Stelei. Îi asigur pe suporterii Stelei că voi face tot ce ține de mine ca să duc echipa acolo unde îi este locul. Trebuie să-i aducem pe jucători la forma cea mai bună la primul joc oficial. Perioada de pregătire este foarte scurtă și trebuie să avem grijă cu jucătorii. Dar sunt sigur că nu o să avem probleme. Nu vreau să aduc foarte mulți jucători, ci doar jucători de care avem nevoie. În mare partea am rezolvat-o cu jucătorii. I-am adus pe cei cu experiență, pe cei pe care i-am vrut. Dacă mai apar doi-trei jucători pe parcurs, care să ajute, nu e nicio problemă. Îl așteptăm și pe Dănălache. Am înțeles că miercuri va veni la o discuție, pentru că este plecat din țară”, a spus Oprița, la prezentarea oficială.

Întrebat despre relația cu Victor Pițurcă, noul antrenor al Stelei a spus. „Am vorbit de mai multe ori cu dânsul (n.r. – Pițurcă), m-am sfătuit cu dânsul. Mi-a spus să vin, pentru că este un proiect bun. El este alături de acest proiect și o să ne sprijine cu tot ce poate”, a declarat Oprița.


Liviu Băjenaru, mijlocaș fost la Progresul, Gloria Bistrița, FCSB, Astra, Oțelul, Chiajna, Gaz Metan sau Juventus București, este unul dintre cei mai valoroși jucători pe care Steaua îi are în lot în acest moment.

Miu: „Mă mut din țară dacă nu promovăm”

Iulian Miu a avut un discurs electrizant la prezentarea oficială. „Vreau să rămân aici să câștig trofee cu Steaua. Am văzut ce s-a întâmplat în ultimele două sezoane, îmi pare rău că s-a ajuns aici. Îmi pare rău pentru Marius Lăcătuș. Noi îl așteptăm să fie alături de noi. O să-l sun, să-l întreb de jucători. Pentru mine este o provocare mare de tot, abia m-am apucat de antrenorat. Împreună cu stafful nostru, nu vrem să trecem prin momente grele. Nici nu vreau să-mi pun problema că nu promovăm.

Ne sfătuim cu multă lume. Vrem să avem informații punctuale, să nu ne păcălim. Câteodată ne trezim pe la 5 dimineața, vorbim singuri în somn… Vă spun sincer, nu e ușor. E o presiune foarte mare și nu vrem să greșim. Mai avem două perioade de transferuri: în iarnă și cu șase etape înainte de play-off. Trebuie să fim foarte atenți. Nici nu vreau să mă gândesc că nu promovăm. Mă mut din țară dacă se întâmplă asta! Vă spun sincer”, a spus „secundul” lui Oprița.


Jucătorii Stelei se antrenează în apropiere de șantierul noii arene din Ghencea

Marius Lăcătuș e așteptat înapoi la Steaua

Daniel Oprița a spus, în direct la ProSport Live, că a încercat să-l contacteze pe Marius Lăcătuș pentru a încerca să-l întoarcă din drum.

Luni, la conferința de presă, comandantul Bixi-Pompiliu Mocanu a dezvăluit ce funcție ar urma să ocupe Lăcătuș, dacă acceptă să revină la Steaua. „Marius Lăcătuș rămâne Marius Lăcătuș. Noi căutăm un vector de imagine în echipa managerială. Îl așteptăm înapoi, cu sfaturi, cu experiența pe care a acumulat-o. Sunt sigur că suporterii îl vor accepta și cu siguranță va reveni în Ghencea. Ne-am gândit la necesitatea pe care o avem de a avea un vector de imagine în clubul Steaua. Ca el să ne reprezinte în relația cu dumneavoastră (n.r presa), a spus Mocanu.

Practic, Lăcătuș ar avea o funcție de imagine, nu una de conducere.

Suporterii Stelei vor beneficia de condiții mult mai bune la terenul 5 din Ghencea

Bixi-Pompiliu Mocanu a vorbit și despre cum se va schimba terenul 5 din Complexul Sportiv Steaua în perioada următoare.

Suprafața va avea în viitor o tribună oficială acoperită, care va include 200 de locuri pe scaune, dar și o tribună cu 1000 de locuri în picioare. „Tribuna oficială va fi acoperită. Avem în curs de realizare o toaletă publică, un punct pentru produse alimentare și vom schimba suprața terenului sintetic, unde vom încerca să montăm și o nocturnă. Sigur le vom rezolva pe toate. Pe 6 august avem deschiderea la ofertele pe care le vom primi (n.r. – pentru montarea tribunelor la terenul 5). Sperăm ca până la jumătatea lunii septembrie să fie gata. Meciurile se vor disputa tot acolo, pe durata șantierului. Vom avea grijă ca șantierul să nu deranjeze prezența suporterilor”, a spus Mocanu, la conferința de presă susținută luni.

Steaua debutează în noul sezon în Cupa României

Steaua va disputa două jocuri de pregătire până la primul meci oficial al sezonului, cu SC Popești-Leordeni și Câmpulung Muscel.

Pe 31 iulie, Steaua va evolua în Turul I al Cupei României. Printre posibilele adversare ale Stelei din primul tur se numără: Flacăra Moreni, Agricola Borcea, Sportul Chișcani, CSM Oltenița, Sporting Roșiori, Viitorul Domnești, Moștiștea Ulmu, AFC Zărnești sau Atletic Bradu.


Antrenorul secund Iulian Miu obișnuiește să alerge umăr la umăr cu tinerii săi elevi

Articol scris de Octavian VASILESCU

Marius ANGHEL 15 Jul. 2019, 17:13 București
Pe aceeași temă