S-au mulțumit cu puțin. Campionii FC Argeș și Petrolul Ploiești au dat-o la pace în Trivale. Cronica partidei și situația din clasament

Meciul dintre Campionii FC Argeș și Petrolul Ploiești a început cât se poate de promițător. Atacantul Andrei Blejdea a ajuns la borna 10 în acest sezon după numai zece minute. Golgheterul lui Ionuț Badea l-a surprins pe Cezar Lungu cu un șut violent de la 18 metri. Portarul Petrolului a încercat să respingă cu mâna dreaptă, dar n-a reușit decât să devieze balonul în propria poartă, spre dezamăgirea lui Flavius Stoican. „Găzarii” s-au aruncat în atac după reușița lui Blejdea, așa cum s-a întâmplat și etapa trecută, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Gazdele n-au mai contat în atac după golul de 1-0, iar Petrolul a început să se apropie din ce în ce mai mult de poarta apărată de Răzvan Ducan. Ocazii importante au întârziat să apară, dar argeșenii au părut complet depășiți după minutul 20. Forcingul Petrolului s-a stins însă după un sfert de oră, după ce fundașii lui Ionuț Badea au reușit să blocheze toate acțiunile inițiate de oaspeți. Până la pauză nu au mai existat momente notabile, astfel că băieții lui Ionuț Badea au intrat în avantaj la cabine, grație golului marcat de Andrei Blejdea.

Flavius Stoican și-a trezit jucătorii la pauză, argeșenii au cedat complet inițiativa

Petrolul a început în atac repriza secundă, iar Bogdan Gavrilă putea egala în minutul 50. Cătălin Ștefănescu a centrat la a doua bară, Gavrilă a scăpat din marcaj, dar a reluat milimetric pe lângă poartă apărată de Ducan. Golul egalizator a picat în cele din urmă în minutul 57, după o serie de erori în apărarea gazdelor. Arnăutu a primit la 16 metri și a șutat din prima, la colțul lung, iar mingea s-a oprit în plasa laterală, aproape de vinclu.

Ducan n-a avut nicio șansă, astfel că reușita lui Blejdea a fost anulată. Piteștenii au căzut complet după golul de 1-1, în timp ce „lupii” au pus stăpânire pe joc. Flavius Stoican a reușit să-și mobilizeze elevii la vestiare.

Evoluția celor de la Campionii FC Argeș a fost cât se poate de dezamăgitoare după pauză. Suporterii n-au mai suportat la un moment dat și au început să scandeze: „Jucați fotbal!”. Petrolul a dominat steril în ultima jumătate de oră, fără să-i mai pună probleme serioase lui Ducan. Arnăutu a trecut în două rânduri pe lângă golul de 2-1. Prima oară a șutat în brațele portarului advers, iar a doua oară a reluat spectaculos din șase metri, pe spate, dar mingea a trecut peste bara transversală. Până la final nu s-a mai înscris, așadar Campionii FC Argeș și Petrolul Ploiești au încheiat la egalitate, scor 1-1. Ionuț Badea a părut mulțumit cu acest rezultat încă de prin minutul 60.

Petrolul revine pe locul 3

În urma acestui rezultat, Petrolul revine pe locul 3, cu 29 de puncte, la un punct în fața Rapidului. Campionii FC Argeș ocupă locul 7 după acest egal, cu 26 de puncte. UTA și CS Mioveni împart primele două locuri, ambele având  31 de puncte. Arădenii mai au două restanțe de disputat. Pentru Petrolul urmează deplasarea de la Turnu Măgurele, pentru restanța cu Turris, în timp ce pentru urmează Campionii FC Argeș meciul cu Csikszereda, la Miercurea Ciuc.

CAMPIONII FC ARGEȘ – PETROLUL PLOIEȘTI  1-1
Andrei Blejdea 10′ / Sergiu Arnăutu 57′

Ducan – Tofan, Turda, Șerbănică, Mușat – Prepeliță (cpt.), Moihedjda – Blejdea (Ct. Barbu 71′), N. Popescu (Rob. Grecu 84′), Rz. Matiș – Buhăescu (I. Șerban 46′)
Rezerve neutilizate: Agachi – Brînzan, Motroc, Szecui
Antrenor: Ionuț Badea

Cezar Lungu – Bărboianu, Alb. Olaru, Ant. Manolache, Țicu – D. Meza Colli, Cioinac (Ștefănescu 46′, Măd. Mihăescu 80′) – Bg. Gavrilă (Șt. Blănaru 58′), Laur. Marinescu (cpt.), Saim Tudor – Arnăutu
Rezerve neutilizate: R. Avram – Sîrghi, M. Bratu, D. Enache
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: „Nicolae Dobrin” – Trivale (Pitești – Argeș); Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Stelian Slabu (Brașov) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraș); Rezervă: Bogdan Neculcea (București); Observatori: Andrei Ioniță (București) și Traian Marcu (Sibiu).

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: Petrolul Ploiești
 

Pe aceeași temă