S-a votat schimbarea!

15 Jan. 2012, 11:43 Special
S-a votat** schimbarea!

Începând din returul sezonului 2011-2012, jucătorii lui FC Hunedoara vor evolua cu o altă siglă pe piept și vor îmbrăca un echipament în patru culori.
Întrunită ieri în ședință extraordinară, Adunarea Generală a membrilor Asociați (AGA) a AS Fotbal Club Hunedoara, formată din Mircea Lucescu – reprezentat de Gelu Simoc, Ioan Andone, primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada – reprezentantul Primăriei Hunedoara, și membri de onoare Silvan Toma – finanțator FC Hunedoara și consilierul local Dan Bobouțanu – co-fondator al FC Hunedoara, a hotărât să înlocuiasă sigla și culorile grupării.

Decizia a fost luată în unanimitate. Astfel, vechea siglă care reprezenta Castelul Corvinilor în fața căruia pe o minge era așezat un corb va fi înlocuită cu emblema municipiului Hunedoara, iar legat de culori, pe lângă alb și albastru, adoptate încă din 2009 odată cu înființarea clubului, vor fi adăugate alte două nuanțe: galben și roșu, altfel culorile oficiale ale orașului. Actele necesare pentru efectuarea modificărilor în statutul AS FC Hunedoara vor fi înaintate Tribunalului Hunedoara săptămâna viitoare.

Ideea lui Toma

Propunerea de a înlocui sigla și culorile clubului a aparținut președintelui Consiliului Director al FC Hunedoara, Silvan Toma. Oficialul hunedorean și-a argumentat ideea cu o notificare prin care președintele FC Corvinul Hunedoara, Mircea Alic (deținătorul Certificatului de Înregistrare a Mărcii nr. 73690, eliberat de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci pentru culorile alb-albastru și sigla cu corbul pe minge), atenționa FC Hunedoara că uzează ilegal de culorile alb-albastru și corbul pe minge din siglă, iar în lipsa unei înțelegeri amiabile își rezervă dreptul de a acționa clubul în instanță.

Surse din anturajul celor două părți au dezvăluit că Alic ar fi solicitat 10.000 de lei pentru a ceda dreptul de folosință a culorilor și corbului din siglă timp de un an. Deși inițial ar fi fost de acord cu târgul, Toma s-a sucit după ce a consultat mai mulți juriști considerând că satisfacerea doleanței lui Alic ar însemna „doar o rezolvare temporară a situației, pentru ca mai apoi Alic să vină cu noi și noi pretenții”.

Bobouțanu: „Decizie corectă”

Co-fondator al AS FC Hunedoara, consilierul local Dan Bobouțanu a salutat hotărârea AGA considerând-o ca fiind corectă. „AS FC Hunedoara a fost nevoită să efectueze această schimbare pentru a evita un eventual litigiu cu FC Corvinul care nu ar fi adus nimic bun niciuneia dintre părți. La urma urmei, FC Hunedoara este un club nou înființat care duce mai departe tradiția fotbalistică a orașului și are nevoie de o identitate proprie care să nu se confunde cu a niciunei alte grupări”, a spus Bobouțanu. Și suporterii hunedoreni au primit bine modificarea elementelor de identificare a FC Hunedoara.

Dispută pe culori între FC Hunedoara și Mircea Alic

articol scris de Sami Tamaș
foto: Cristi Vatavu (ZIARUL HUNEDOREANULUI)

15 Jan. 2012, 11:43 Special
Pe aceeași temă