S-a mai stins un fost jucător al Chimiei, deținător al Cupei României. Mihai Tifirel a trecut în neființă

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 May. 2015, 11:49 Special

Fost câștigător al Cupei României în 1973 cu Chimia Râmnicu Vâlcea, extrema stânga Mihai Tifirel (foto mic) s-a stins din viață, la vârsta de 72 de ani. Născut la 2 martie 1943, fostul atacant a trecut în neființă pe 23 aprilie 2015, la Râmnicu Vâlcea.

„El era vâlcean din Câineni, a jucat extremă stânga, era foarte bun amic cu toți colegii. A participat la câștigarea cupei, apoi la promovarea în Divizia A. Era revizor, după ce s-a lăsat, s-a întors la meseria lui, nu a mai activat în fotbal” a povestit un alt fost jucător al Chimiei, șeful AJF Vâlcea, Constantin Pintilie.

Tată a două fete, Mihai Tifirel a fost lovit de câțiva ani de o boală necruțătoare, care l-a ținut țintuit la pat. „Eu am venit din 69 la Vâlcea, când eram în C, l-am găsit la echipă. Era un fotbalist foarte bun, muncitor, devotat orașului și echipei. La un an după ce am luat Cupa am și promovat în Divizia A, când am bătut Iașiul aici. Câștigarea Cupei din 1973 rămâne cea mai plăcută amintire, dar cu toții am fost foarte dezamăgiți că, deși era o performanță uriașă, nu am primit nimic din partea județului, nici măcar un leu. Tot amintiri frumoase alături de Tifirel sunt și promovarea din C în B. Țin minte că am avut baraj la București, cu Tulcea, Suceava și Plopeni. Apoi, din B am intrat în A, când am jucat în seria Ardealului. Veneau atunci peste 10 mii de oameni, acum nu mai vine nimeni în Zăvoi, lumea e nemulțumită” și-a amintit și Ion Ionescu, un alt jucător al Chimiei.

Din echipa Chimiei, care a reușit singurul trofeu din fotbalul vâlcean, au mai trecut în neființă antrenorul Dumitru Anescu și Cristian Burlacu.

Chimia (Divizia B) a câștigat Cupa României, la rejucare, pe 3 iulie 1973, 3-0 cu Constructorul Galați (Divizia C), după ce în primul joc, scorul fusese egal, 1-1.

Cupa câștigată din speculă cu poze! CITEȘTE povestea incredibilă a finalei din 1973: Chimia Vâlcea – Constructorul Galați!

Chimia Râmnicu Vâlcea, anul 1973: Ștefan Stana – Cristian Burlacu, Teodor Ciobanu, Constantin Pintilie, Ion Petrică – Ion Haidu, Ion Ionescu – Constantin Donose, Filip Șutru, Gheorghe Gojgaru,Vasile Iodache. Rezerve: Aurică Bumbescu, Ion Crăciunescu, Horia Popescu, Mihai Tifirel, Mihai Ghițulescu, Iulian Oroviț. Antrenor Dumitru Anescu.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 May. 2015, 11:49 Special
Pe aceeași temă