Foștii jucători ai Chimiei Râmnicu Vâlcea s-au revăzut după mulți ani. Simbolul fotbalului vâlcean a fost omagiat în Zăvoi

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Sep. 2016, 14:23 Special
Foștii jucători ai Chimiei Râmnicu Vâlcea s-au revăzut după mulți ani.** Simbolul fotbalului vâlcean a fost omagiat în Zăvoi

Simbolul fotbalului vâlcean, Iancu Carabageac (63 ani), a fost omagiat la baza sportivă din Zăvoi, prin două competiții care îi poartă numele. Evenimentele desfășurate la finalul săptămânii trecute în Zăvoi au fost organizate de Asociația Liga Prieteniei Vâlcea și foștii fotbaliști ai Chimiei, Marin Nicolae și Marian Bașno, în parteneriat cu primăria locală.

Pe terenul principal din Zăvoi s-au disputat jocuri demonstrative între foști jucători de la Chimia, Pandurii, Oltchim și o reprezentativă a primăriei. Sub titulatura „Prietenii lui Iancu Carabageac” au apărut din nou în iarbă sau doar au fost pe margine, fotbaliști sau antrenori îndrăgiți la Vâlcea, precum Iancu Carabageac, Marin Nicolae, Mitică Teleșpan, Sorin Gângu, Marian Bașno, Nicolae Stanca, Victor Roșca, Cristi Lazăr, Gheorghe Lepădatu, Mihai Persu, Mircea Savu, Manuel Moldoveanu, Gheorghe Vergu, Marian Deaconescu, Constantin Iovan, Gheorghe Constantin, Marcel Pigulea și Constantin Pintilie. La final, organizatorii i-au dăruit lui Iancu Carabageac o plachetă și o diplomă pentru cei 14 ani de glorie în care a îmbrăcat tricoul Chimiei.

„Ne-am revăzut cu toții după mult timp, am vorbit, a fost un lucru extraordinar. Acum au venit aproape toți. Îi felicit pe cei care s-au ocupat și au organizat, a fost benefic. Iancu a ameritat pe deplin să se facă acest eveniment pentru el, le-am văzut fericit, poate trebuia făcut de mult timp. Meritau toți care au jucat pentru Chimia câte o retragere oficială, dar noi nu apreciem oamenii la timpul potrivit”, a declarat Dumitru Teleșpan, care actualmente antrenează în Superligă (Liga a IV-a Vâlcea) pe Posada Perișani.

Pe terenul sintetic s-a disputat turneu de fotbal pe teren redus, intitulat „Cupa Prieteniei Iancu Carabageac”, unde a triumfat formația „Amatorii”, condusă de fostul fotbalist Dorin Rădoi. Banii strânși la această acțiune vor fi folosiți pentru Școala de fotbal Elite Junior, dedicată copiilor fără posibilități financiare.

Articol scris de Adi Georgescu

 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Sep. 2016, 14:23 Special
Pe aceeași temă