„RIPI” a revenit cu victorie după 64 de ani!

08 Sep. 2012, 08:44 Special

E vara renașterii la Timișoara, după ce suporterii alb-violeți s-au alăturat grupării pure ASU Poli din Liga a V-a. Vineri, tribuna acoperită a arenei Electrica a fost plină pentru revenirea Ripensiei în circuitul fotbalului românesc. Legendara grupare timișoreană s-a impus cu 6-1 în „Municipiu” cu puștii de la Luceafărul Timișoara.

În 1948 Ripensia câștiga titlul național la juniori după un 5-2 cu Concordia Ploiești, era ultimul joc oficial al grupării cu patru campionate la activ. La seniori ultima partidă a fost în B și a consemnat tot o victorie, 3-1 cu Electrica, formație cu care Ripensia împarte terenul și acum. La doar câțiva metri, gard în gard se afla stadionul UMT, propria arenă construită în stil britanic, acum doar un morman de pământ.

La 64 de ani distanță „Ripi” a revenit așa cum a plecat, cu o victorie la un scor generos. A fost 6-1, Nichitean deschizând drumul noului început. Spectatorii au fost întâmpinați cu programe de meci iar noii membri și-au luat în primire pachetul de la club: tricoul, scrisoarea de bun venit, diploma și carnetul de membru.

Chiar dacă reușitele au venit în fața unei grupări de cartier preocupate cu creșterea juniorilor, Luceafărul a dat emoții, egalând în prima repriză prin puștiul Manea. Dubla lui Boghian a liniștit lucrurile, la pauză a fost 3-1, pentru ca scorul de forfait să contureze în partea a doua. Au mai marcat pentru ripensiști Năvală, Ad. Popa și Indic.

Ripensia: Iacob – Hoța, Uzun (c), Mureșan, Petrișor, Năvală, Costândana, Nicolin, Ad. Popa, Nichitean, Boghia. Au mai intrat: Mogoș, Indic, Chevereșan și Mihai. Antrenor: Ovidiu Olariu.

Contra și Timofte, membri de onoare

Înaintea partidei Ripensia a anunțat acordarea de titluri de onoare foștilor internaționali timișoreni Cosmin Contra și Ioan Timofte, de aceeași distincție s-au bucurat și patru dintre urmașii legendarilor jucători „roș-galbeni”.

„Conform unui articol din statut, avem acest drept de a oferi titluri de onoare celor care au făcut cinste Banatului și în special foștilor internaționali, ei au fost cei mai reprezentativi jucători din ultimii 20 de ani. E o onoare pentru noi că ei au acceptat acest titlu. Probabil le-a plăcut și lor ce am făcut până acum, ne dorim să fie mai aproape de noi, dar asta depinde și de performanțele pe care vrem să le obținem. Vrem să atragem și alte personalități nu numai din lumea fotbalului. Dorim să facem din Ripensia o echipă a întregului Banat”, a spus Radu Ienovan, președintele clubului și unul dintre oamenii care au pus „la cale” reînvierea Ripensiei.

Ripensia Timișoara are deja 70 de membri asociați și alți 40 care urmează să fie acceptați. Ei contribuie și financiar la bunul mers al clubului.

Jucători din ligile superioare

Ripensia are în lot argumentele necesare pentru a realiza obiectivul propus: promovarea an de an. Printre actualii componenți se regăsesc o serie de jucători cu experiența primelor ligi. Portarul Ionuț Iacob a fost la Poli Timișoara în perioada Zambon iar căpitanul Călin Uzun a jucat pentru Gloria Bistrița. Mijlocașii Nicolin și Costândana au la rândul lor „pedigree”, foști divizionari B cu CFR Timișoara și jucători la naționala de minifotbal a României.

„An de an vrem să urcăm câte un eșalon, să ne mândrim că o să fie culorile Ripensiei cel puțin în Divizia B”,
a concluzionat atacantul Adrian Boghian.

Articol scris de Cornel BIHOLARI

08 Sep. 2012, 08:44 Special
Tags:
Pe aceeași temă