Repetiție pentru confruntarea finală

16 May. 2009, 00:41 Special

Derby-ul campionatului în Liga a 4-a bucureșteană s-a disputat vineri pe terenul Victoria, între formația gazdă, Spic de Grâu și Sportul Studențesc II, ocupantele primelor două locuri în clasament, înaintea etapei cu numărul 24.

 

Chiar dacă ambele formații sunt calificate la turneul de promovare în Liga a 3-a, jucătorii nu s-au menajat de loc. Programarea meciurilor din luna mai la ora 17.00 nu a fost deloc inspirată, dar nici măcar căldura sufocantă nu i-a putut determina pe combatanți să o lase mai "moale", dorința de a demostra care echipă este mai bună fiind mai puternică decât instinctul de autoconservare.

 

Spic de Grâu, o formație mai matură, care an de an se luptă în ultimul act, dar până acum a ratat la mustață promovarea, a început mult mai bine meciul și în prima jumătate de oră a trecut de trei ori pe lângă deschiderea scorului însă indecizia atacanților Ciobanu și Bocancea, dar și intervențiile bune ale portarului "studenților", Ionuț Vreme, au făcut ca tabela să rămână nemodificată. Treptat, "alb-negrii" au echilibrat jocul și au prima ocazie de a marca prin Mihai Adrian, însă șutul de la 16 metri al tânărului atacant nu a avut precizia necesară pentru a pune în pericol poarta lui Nunwailer.

 

Partea secundă a debutat cu o schimbare în echipa oaspete. Florin Motroc l-a trimis în teren pe Nica, un atacant, în locul mult mai experimentatului închizător Florentin Cruceru, revenit pentru această vară în Regie. Nica a fost de altfel pericolul numărul 1 pentru gazde, având de două ori posibilitatea să dea lovitura, dar acesta nu a avut suficient sânge rece față-n față cu Nunwailer. Gazdele au cea mai mare ocazie a meciului prin Tudose, introdus de antrenorul Costea cu zece minute înainte de final. Lansat în adâncime și talonat de Gâscă, Tudose a reușit să șuteze puternic cu pământul, însă Vreme cu un reflex a deturnat balonul, acesta a șters transversala și a ieșit în afara terenului. Oaspeții puteau obține victoria în ultimele minute însă Secăreanu, căpitanul Sportului, a șutat din interiorul careului pe direcția portarului, care nu a avut mai probleme în a reține.

 

Partida a fost presărată cu destule momente tensionate, intrările la limitat regulamentului solicitând nervii fotbaliștilor la maximum. Totuși, jocul nu a degenerat, fiind foarte bine ținut în mână de centralul George Trandafir, probabil cel mai bun arbitru de la acest nivel, el reușind cu înțelepciune să rezolve situațiile conflictuale.

 

Confruntarea s-a încheiat așa cum a început, cu scor alb, care în ierarhia finală avantajează cea de-a treia formație din seria I calificată în turneul de promovare, Comprest. La faza finală, ce va avea loc cel mai probabil pe stadionul Aversa, vor participa încă trei formații din seria II, mai slab cotată. Două echipe, Romprim și Mogoșoaia, sunt aproape calificate, cel de-a treilea loc fiind disputat între Politehnica Timișoara (echipa italianului Zambon) și Metaloglobus. Toate cele șase echipe vor fi introduse într-o urmă, iar prin tragere la sorți se vor forma două grupe, câștigătoarele urmând să îți dispute finala și implicit biletul câștigător pentru eșalonul superior. Cele trei date de disputare ale meciurilor nu au fost încă stabilite. Până la finalul sezonului regulat au mai rămas două etape în prima serie și trei etape în ceea de-a doua.

 

Spic de Grâu: Nunwailer – Cojocaru, Greaca, Nae, Mustață – Vasile (cpt.), Teacă, Stoica (’82 Tudose) – Bocancea (’80 Pascu), Șerbănică, Ciobanu (’84 Mincu). Antrenor: Gheorghe Costea

 

Sportul Studențesc II: Vreme – Gâscă, Cioranu, Secăreanu (cpt.), Petroianu – Bănuță (’66 Stere), Marinuș, Cruceru (’46 Nica), Târnăcop – Dobre, Mihai Adrian. Antrenor: Florin Motroc

 

articol scris de Florin Alboiu

16 May. 2009, 00:41 Special
Pe aceeași temă