Renaște fotbalul hunedorean!

02 Apr. 2009, 11:52 Special
Renaște fotbalul hunedorean!

Rămas fără fotbal, municipiul Hunedoara va avea o nouă echipă care cel mai probabil din sezonul viitor va evolua în eșaloanele inferioare.

 

În ultima ședință a Consiliului Local Hunedoara, consilierii locali au aprobat participarea Municipiului Hunedoara, în calitate de membru fondator, la constituirea asociației Club de Fotbal, structură sportivă de drept privat, cu personalitate juridică, fără scop lucrativ.

 

Proiectul de hotărâre a aparținut consilierilor locali Mihai Leu (PC) și Dan Bobouțanu (PSD), iar printre membrii fondatori se numără și fostul mare jucător al Corvinului, Ioan Andone.
 

 

Refuzați de Alic
 

 

Înainte de ședință, cei doi consilieri i-au făcut o vizită președintelui Corvinului, Mircea Alic, căruia i-au propus un post în conducerea noului club de fotbal care, cel mai probabil, se va numi FCM Hunedoara. Demersul celor doi a fost făcut în speranța ca astfel vor putea reafilia la federație cu palmaresul clubului Corvinul înființat în anul 1921 – denumirea, simbolul (corbul cu inel) și culorile alb-albastru. Alic a refuzat oferta din start.

 

"Nu am nevoie de nicio funcție. Eu sunt dispus la orice fel de negocieri, mă voi alătura doar acelor persoane care cu adevărat vor binele Corvinului, dar cu o condiție: eu să manageriez clubul", a declarat Alic, care le-a făcut la rândul său o propunere celor doi consilieri.

 

"Există o singură problemă, indiferent dacă va mai exista sau nu clubul Corvinul: banii datorați către foștii jucători. Dacă ei achită datoriile către fotbaliști, adică aproximativ 50.000 de dolari, eu sunt dispus să le cedez licența pentru folosirea numelui Corvinul, vreme de doi ani", a mai spus Alic.
 

 

Suporterii vor protesta din nou
 

Ultrașii hunedoreni au primit acceptul autorităților pentru a organiza, luni, între orele 14.30 și 15.30, un miting în cadrul campaniei "Salvați Corvinul". De asemenea, toți suporterii Corvinului sunt așteptați la bustul lui Michael Klein, luni, la ora 14.15. "Această acțiune nu constituie un miting de protest îndreptat împotriva vreunei persoane sau vreunui grup, ci o initiativă pro Corvinul", au precizat ultrașii.
 

 

articol scris de Sami Tamaș
 

02 Apr. 2009, 11:52 Special
Pe aceeași temă