Recordul lui Petre junior: Patrick a ajuns în doar cinci zile de la juniori la echipa mare!

Mihai Andries 16 Feb. 2014, 13:39 Special

Un nou „Pitic” se pregătește să devină mare în „Ștefan cel Mare”. Fiul lui Florentin Petre a jucat la doar 16 ani pentru prima echipă a lui Dinamo. S-a întâmplat sâmbătă, în amicalul cu Cernica, 2-0.

În minutul 78, antrenorul roș-albilor a trimis pe teren doi puști care n-au împlinit încă 17 ani: pe Patrick Petre și Andrei Târcoveanu. Primul a astras însă atenția tuturor. Este fiul „Piticului” care a jucat 18 ani în „Groapă”. Unul dintre cei mai carismatici căpitani pe care i-a avut Dinamo în istoria sa. Până să ne lămurim dacă Patrick este capabil să ducă legenda din familie mai departe, adolescentul trebuie descris așa cum arată el în acest moment: talentat, modest, tupeist în joc și copleșit de efervescența din jurul lui.

Miercuri a debutat cu o dublă la satelit!

În decurs de numai cinci zile, de marți până sâmbătă, Patrick a reușit saltul de la grupa de juniori 97 a lui Dinamo la echipa mare. Și nu a sărit nici etapa evoluției pentru formația secundă. La începutul săptămânii, puștiul a fost anunțat de club că miercuri va face parte din lotul lui Dinamo 2, pentru amicalul cu CS Tunari. A debutat pentru echipa a doua cu stil: a înscris o „dublă”. Am aflat de întâmplare seara, de la Dănciulescu. Mă bucur pentru fiul  meu, a spus Florentin Petre, ocupat cu munca de „secund” de la FC Brașov. Isprava tânărului de 16 ani n-a rămas fără ecou. Stoican a fost informat de jocul bun al lui Patrick de la Dinamo 2, iar antrenorul de 37 de ani s-a decis să-i facă o surpriză fiului fostului său coechipier. L-a chemat, vineri, la antrenamentul echipei mari.

M-au cuprins emoțiile imediat cum m-au sunat ca să mă cheme la ședința condusă de Mister. Mi-am pregătit ghetele cu o seară înainte, pentru că nu știam dacă vor avea echipament și pentru mine. Dar au avut. Când am intrat în vestiar totul era acolo și pentru mine. Nu aveam curaj să intru în vorbă cu jucătorii, am stat la locul meu„, a spus, sfios, puștiul.

Ionel Dănciulescu însă a fost parcă precum un surogat al lui Florentin Petre. A jucat pentru Patrick rolul de tată. I-a făcut cunoștință cu jucătorii, dar asta l-a emoționat și mai mult pe licean. Cosmin Matei este idolul meu, iar acum am ajuns să mă antrenez cu el. Am avut emoții, a recunoscut Patrick.

A fost căpitan pe finalul meciului cu Cernica

Pentru Petre junior singura față mai familiară din antrenament era cea a lui Andrei Târcoveanu, un alt talent de nici 17 ani a lui Dinamo. Acesta s-a pregătit și el, vineri, cu echipa mare.Eu știu ce copil am crescut, am încredere în el. Trecerea de la juniori la seniori nu este ușoară, a vorbit Florentin din experiență. Iar visul frumos a continuat pentru fiul lui. Sâmbătă, Patrick a debutat la Dinamo.

În amicalul cu Cernica, puștiul a intrat spre final. Dănciulescu a intervenit și aici. Mi-a spus să iau banderola de căpitan. Nici n-aveam curaj s-o cer de la Dragoș Grigore, dar mi-a dat-o cu zâmbetul pe buze. La asta chiar nu mă așteptam. Este cea mai fericită zi din viața mea, s-a destăinuit tânărul la final, când, cu greu, și-a stăpânit lacrimile. În drum spre vestiar n-a reușit să se mai abțină și a vărsat câteva. Banderola o ținea strâns în mână, pentru că brațul său era prea firav pentru o eșarfă făcută pe mărimea lui Grigore. „Îmi tot aluneca, trebuia s-o ridic mereu în timpul meciului, a explicat Patrick. N-a apucat însă să se schimbe de echipament, pentru că a ieșit afară și l-a căutat pe „nea Fane”, responsabilul cu echipamentele din stafful dinamovist. I-a predat banderola. Doar timpul va decide dacă fiul lui Petre o va recupera.

Când m-au sunat cei de la Dinamo în timpul amicalului cu Cernica să-mi spună că Patrick este căpitan, nu mi-a venit să cred, am crezut că ei glumesc cu mine. Apoi, mi s-a confirmat că este adevărat. Bravo lui și bravo lor!

Florentin Petre, antrenor secund FC Brașov

12 minute a jucat Patrick Petre la debutul lui în echipa mare a lui Dinamo

Articol scris de Marius PITARU
Foto de Răzvan LUPICĂ‚

Mihai Andries 16 Feb. 2014, 13:39 Special
Pe aceeași temă