Reacția Forestei după ce la clubul UTA s-au făcut percheziții și interogări. „Dacă cineva mă va contacta oficial, voi răspunde cu cea mai mare plăcere. Avem dovezi”

Marius ANGHEL 22 Jun. 2017, 11:15 Special

Cea mai lungă zi din an, 21 iunie, a fost una extrem de încinsă pentru clubul UTA. Ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au descins la sediul echipei arădene într-o anchetă ce urmărește o presupusă implicate a arădenilor în meciul de campionat dintre Foresta Suceava și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, desfășurat pe 20 mai și încheiat cu victoria covăsnenilor cu 4-2. Codru Grădinariu, directorul general al clubului UTA, a fost ridicat de pe stradă și dus la București pentru audieri, în timp ce Florian Voinea, președintele din acte al echipei arădene, a fost luat la întrebări la sediul „Bătrânei Doamne”, acolo unde s-au făcut percheziții și s-au ridicat acte. În plus, pe numele lui Voinea a fost emis și un mandat de prezentare la audieri, în Capitală, vineri. Percheziții au avut loc și la Chișineu Criș, acasă la Claudiu Drăgan, directorul de competiții al clubului UTA.

Ciutac: „Oriunde pot să afirm chestia asta, nu am primit niciun leu de la nimeni”

Ieri, Liga2.ro a încercat să ia reacții de la cele trei cluburi ale căror nume apar în această anchetă, însă doar oficialii lui Sepsi au răspuns la telefon și au respins orice implicare, fie și ea de denunț a arădenilor. Utiștii nu au fost de găsit, în timp ce președintele clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac, nu a răspuns la telefon. Seara, după ce a citit articolul publicat pe site și în care apărea numele său și al clubului, Ciutac a telefonat și s-a scuzat, spunând că a fost implicat într-o ședință și că nu a putut vorbi, ca apoi să declare: „N-am știut care e scopul telefonului… Dacă știam că este vorba despre așa ceva, vă răspundeam în secunda doi, pentru că nu mă feresc”.


Jucătorii Forestei au jucat cu Sepsi mult mai motivați decât o făcuseră în precedentele jocuri de campionat, diferența de scor nereflectând exact cum a decurs partida pe teren. Pentru suceveni au înscris Bogdan Rusu (42′) și Roland Niczuly (70′ – autogol), în timp ce pentru covăsneni au marcat Attila Hadnagy (18′), Ionuț Ursu (45′), Issa Thiaw (53′ – pen.) și Vlad Bujor (90+4′)

Președintele Forestei declară că echipa sa nu a luat niciun leu de la nimeni și că și-a apărat corect șansa de fiecare dată. Ciutac spune că e gata să răspundă organelor abilitate să ancheteze dacă este cazul și că va veni cu dovezi care să demonstreze că echipa pe care o conduce are datorii, deci, dacă ar fi primit bani, acestea ar fi fost achitate acum.

„Doamne ferește! E prima dată când aud așa ceva. Nu pot să cred. Nici nu știu ce să spun. Vă spun sincer, oriunde pot să afirm chestia asta, nu am primit niciun leu de la nimeni. Nu ne-a ajutat nimeni. De patru luni de zile nu am primit un leu de la nimeni. Am făcut totul cu bani de acasă, banii mei proprii, ne-am dus în deplasări vai de capul nostru, numai noi știm cum, drept dovadă că nu am mai putut ajunge la Călărași. Nu cred că cineva poate să spună sau să facă chestia asta. Noi ne-am jucat șansa de fiecare dată corect. Ne-am jucat-o și cu Brașov, ne-am apărat și la Mioveni cum am putut, ne-am jucat șansa și cu Sepsi. Cu toate echipele unde am jucat am făcut tot ce am putut. Mai mult de atât… Aceeași atitudine pe care am avut-o cu Sepsi am avut-o și cu Mioveni. Le-am spus: «Băi băieți, ne vede o țară întreagă. Vă vede pe voi, nu pe noi ăștia din spate, că noi stăm în tribună și ne uităm cum jucați. Nu se știe, la Suceava poate mai continuăm, facem ceva sau poate nu mai continuăm. Voi o să plecați în altă parte. O să vă caute lumea. Dacă vă faceți de rușine, nu o să vă ia nimeni». Drept dovadă că Bogdan Rusu a semnat cu Sibiul, Dumitriu la fel, deci chestia asta este chiar o prostie și nu cred că cineva a scos-o, că noi am fi primit bani de la UTA. Dar, mă rog, dacă cineva mă va contacta oficial în sensul ăsta, voi răspunde cu cea mai mare plăcere. Avem dovezi, la modul că am mers pe datorie unde am mers și sunt și acum datori la locațiile respective. Dacă am fi primit niște bani la meciul cu UTA, ne-am fi plătit datoriile”, a comentat, pentru Liga2.ro, președintele Forestei, Andrei Ciutac.


Andrei Ciutac (foto stânga), președintele Forestei, bate palma și zâmbește alături de antrenorul Bogdan Tudoreanu

Dioszegi: „De la noi nu s-a pornit, 1000 la sută vă garantez”

Ieri, atât managerul general, cât și președintele clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Janos Bokor, respectiv Laszlo Dioszegi au respins orice implicare în această anchetă care o vizezază pe UTA.

„Clubului UTA? Dar de ce să facem noi plângere? Noi nu avem de unde să știm că i-a motivat. Cei de la Foresta, am înțeles, și a declarat patronul nostru (n.r. – Dioszegi) că înainte cu o săptămână nu aveau bani nici de apă plată și exact în săptămâna următoare au intrat în cantonament de joi (n.r. – înaintea meciului cu Sepsi). Am presupus asta, dar nu știm sigur. Doar am presupus. Nu ne stă în caracter să facem așa ceva. Noi am jucat totul pe teren. Asta a vrut și cel de sus, să fim noi pe locul 2, fiindcă noi am meritat, am jucat totul pe teren. În rest, culisele, tot ce se vorbește pe la colțuri, nu avem nicio treabă cu nimeni. Pot să îți confirm că nu este nimic adevărat și nici nu ne ocupăm cu așa ceva, să facem plângere împotriva unei echipe. Nu avem motive, plus că nu poți să iei de undeva informația asta. Până nu prinzi pe cineva cu mâța în sac, nu ai de unde să știi că s-a întâmplat 100 la sută. Noi am presupus. Ce a făcut UTA și nu știu ce probleme are, asta e ograda lor și trebuie să vadă ce au înăuntru”, a spus, Liga2.ro, Bokor.

„Nu cred așa ceva. Nici nu se discută, e o prostie. Nu suntem genul de oameni care să ne plângem. Noi ne facem treaba noastră și nu ne interesează celelalte echipe. Cel puțin, eu nu știu despre ce e vorba, și, sincer vă spun, fără mine nu cred că cineva poate să facă chestii dintr-astea. De la noi nu s-a pornit, 1000 la sută vă garantez. Nu suntem genul care să mergem și să arătăm cu degetul către alți. Noi am promovat, suntem fericiți și nu ne interesează ce au făcut alții”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele clubului Sepsi, Laszlo Dioszegi.


Janos Bokor și Laszlo Dioszegi arată scorul meciului Foresta – Sepsi, 2-4, în vestiarul echipei covăsnene, la finalul partidei de la Suceava

UTA: „Sperăm într-o urgentare a anchetei, iar concluziile să exonereze clubul nostru de orice implicare în eventuale jocuri de culise”

Ieri seară, la ore bune după descinderea polițiștilor la clubul UTA, conducătorii arădeni au emis un comunicat în care confirmă că sunt urmăriți pentru o presupusă implicate a lor în meciul dintre Foresta Suceava și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Aceștia transmit că s-au pus la dispoziția organelor de anchetă și că speră să fie achitați de orice suspiciune.

Iată comunicatul conducerii clubului UTA:

„În această dimineață clubul nostru a fost vizat de o anchetă a DGA cu privire la o presupusă implicare a noastră în meciul dintre ACS Foresta Suceava și ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din cadrul campionatului recent încheiat.

Cu deschiderea firească a unui club care are la bază onestitate și fair play, ne-am pus la dispoziția organelor de anchetă atât din punct de vedere al declarațiilor cât și al documentelor. Sperăm într-o urgentare a anchetei, iar concluziile să exonereze clubul nostru de orice implicare în eventuale jocuri de culise care vizează această partidă. Menționăm că nu s-a luat nici o măsură împotriva vreunei persoane din club.

Dorim să-i asigurăm pe suporterii noștri că ne-am apărat întotdeauna șansele doar pe teren și ne exprimăm speranța că și adversarii noștri au făcut la fel.
În aceste momente suntem preocupați exclusiv de pregătirea noului sezon.

Nu dăm niciodată înapoi!”


Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei, a fost ridicat de pe stradă și dus la București pentru audieri

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 22 Jun. 2017, 11:15 Special
Pe aceeași temă