Rapidiștii, avertizați de frații din Banat după ce Iancu a anunțat că se gândește la revenire: „Nu îl priviți ca pe un salvator!”

Marius ANGHEL 31 Mar. 2013, 11:57 Special
Rapidiștii, avertizați de frații din Banat după ce Iancu a anunțat că se gândește la revenire:** „Nu îl priviți ca pe un salvator!

Marian Iancu a anunțat că se gândește la o revenire în fotbal. A și numit o echipă la care ar putea deveni investitor, și anume clubul pe care l-a susținut încă din copilărie, Rapid București.

Reprezentantul Peluzei Sud Timișoara le transmite fanilor rapidiști un mesaj. După ce Marian Iancu a lăsat-o pe Poli Timișoara să moară, Sebastian Novovic le spune giuleștenilor să aibă grijă, în cazul în care fostul patron al lui Poli va ajunge la Rapid. „Rapidiștii ar trebui să fie foarte atenți. S-ar putea să-l privească pe Iancu ca pe un salvator, dar s-ar putea să se înșele. Din respect pentru galeria Rapidului și pentru tot ce este acolo, le-aș transmite să fie foarte atenți”, a spus Novovic.

Timișorenii nu îl vor înapoi

Nici revenirea lui Iancu la Timișoara nu este scoasă din calcul de șeful galeriei, însă acesta consideră că, dacă ar fi să conducă din nou o echipă din Banat, aceea ar fi ACS Poli, fosta ACS Recaș. „Pe Iancu nu îl veți vedea niciodată la echipa pe care o susținem noi (n.r., ASU Politehnica, din liga a cincea). Niciodată, sub nicio formă. Dacă ar fi vorba să vină Marian Iancu investitor din nou în Timișoara, putem vorbi doar despre echipa din Liga a II-a, ACS Poli. Inițial a promis că nu se va mai implica în fotbal și nu va avea nimic de a face cu Timișoara, dar se pare că ceea ce am prezis noi se adeverește și Marian Iancu va apărea sub o formă sau alta într-o structură fotbalistică timișoreană. După cum se vede, masa de suporteri de fotbal din Timișoara este la ASU Politehnica, în liga a cincea. Cei de aici îl urăsc pe Iancu. El e cel care ne-a distrus echipa, are o mare parte din vină pentru că am ajuns aici și ar fi persona non grata pentru toți suporterii acestei echipe”, a declarat Sebastian Novovic.

Codrea: „Nu e binevenit aici”

Antrenorul-jucător al lui ASU Poli, Paul Codrea, a fost și el ferm: nu vede cu ochi buni o revenire a lui Marian Iancu la Timișoara. „Nu mă interesează subiectul acesta. La echipa asta nu cred că ar avea loc, pentru că echipa lui a intrat în faliment. Suporterii nu l-ar dori, un om care pleacă și lasă echipa în faliment nu cred că e binevenit aici. Sincer, nu-l văd nici la Rapid. Am înțeles că acolo va fi domnul Gruia Stoica, un om potent financiar”, a spus fostul jucător al lui Poli și al Rapidului.

Rotariu e împăciuitor

Singurul care vede posibilă o împăcare între Marian Iancu și suporteri este Iosif Rotariu. Omul care joacă pentru ASU Poli, la vârsta de 50 de ani, a avut următoarea reacție: „A stat o perioadă la Timișoara și a făcut performanțe extraordinare, cum Timișoara nu a avut niciodată și părerea mea e că dânsul își dorește oriunde să facă performanță, indiferent că va fi la Rapid sau la Timișoara. Supărarea la fotbal vine, trece… Au fost multe conflicte de-a lungul timpului, dar fotbalul e doar un sport și cred că ar fi spre binele fotbalului împăcarea între toți oamenii care își doresc să facă performanță. Cred că și între domnul Iancu și suporteri ar trebui să fie o reconciliere și sunt convins că acest lucru se va realiza. Eu am lucrat o lungă perioadă de timp alături de Marian Iancu și știu că este un om care i-a dorit mereu marea performanță. Sunt convins că, dacă se va duce la Rapid, îi va readuce în cupele europene”.

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 31 Mar. 2013, 11:57 Special
Pe aceeași temă