Rapid și Chiajna fac schimb de locuri după decizia TAS!

Mihai Andries 02 Aug. 2013, 15:00 Special

LPF și FRF au fost informate vineri de către TAS să pună în aplicare imediat decizia de retrogradare din Liga I a formației Rapid și de înscriere imediată a echipei Concordia Chiajna în primul eșalon fotbalistic al țării. În consecință, cel mai probabil vor fi anulate rezultatele înregistrate de giuleșteni în cele două etape scurse de la startul noului sezon, iar ilfovenii vor prelua programul grupării de lângă Podul Grant.

Aceste decizii vor fi luate în urma unei adunări extraordinare a Comitetului Executiv, care se va produce în cel mai scurt timp și care va trebui să stabilească și dacă meciul pe care Rapid trebuia să-l dispute sâmbătă contra Stelei, de la ora 21:00, va mai avea loc.

Fuzionarea, varianta care ar avantaja pe toată lumea

Chiar dacă la nivel declarativ oficialii Chiajnei sunt extrem de bucuroși ca urmare a verdictului, judecând la rece, având în vedere lotul pe care îl au la dispoziție, ilfovenii nu au vreo șansă să rămână pe prima scenă. În aceste condiții, mai ales că noii patroni ai Rapidului își făcuseră un plan foarte bine structurat privind viitorul pe termen mediu, problema fuzionării ar putea reveni în actualitate. Cristescu și Zamfir au deja suficiente probleme „moștenite” de la Copos, plus că au făcut eforturi financiare mari pentru a aduce în Giulești fotbaliști care să asigure continuitate. Un an de „serie B” ar fi o adevărată lovitură pentru noua conducere, astfel că aceasta ar putea lua în calcul cât se poate de serios varianta unei colaborări cu ilfovenii. 

În primăvară, Rapid nu a primit licența pentru Liga I, iar clubul giuleștean urma să evolueze sezonul 2013-2014 în liga secundă. Concordia Chiajna, prin vocea celui mai influent om, primarul Minea, a explicat atunci că este dispus să facă o fuziune cu clubul din Giulești, iar echipa să se numească „Concordia Rapid”. Mircea Minea a precizat că meciurile se vor disputa la Chiajna, iar cele importante pe Național Arena.

Fanii, împotriva acestei variante

Suporterii Rapidului nici nu vor să audă de această variantă. Fanii giuleșteni spun că vor rămâne alături de echipa favorită indiferent de context și nu doresc să altereze spiritul și tradiția Rapidului printr-o fuziune cu un alt club.

Minea să-și vadă de treaba lui și să nu mai dea declarații despre Rapid. Toată lumea știe că acest om a fost și va fi un mare stelist. Pe această cale îl rugăm să nu mai pronunțe numele Rapidului în acest fel, legat de fuziune. Mai mult, atunci când dă declarații despre Rapid ar fi bine să nu mai își pună ochelarii la ochi că nu pare mai interesant. Rapid poate să ajungă și in liga a cincea că noi vom susține echipa. Acest primar, Mircea Minea, pe numele său adevărat Mircea Purcel, că ăsta e numele său adevărat. Toată lumea știe că a luat numele soției când s-a însurat. Mai bine să aibă grijă de echipa lui că s-ar putea duce în B„, a fost mesajul transmis de fanii rapidiști.

O astfel de variantă ar împăca pe toată lumea și ar scăpa și Liga de o mare culpă, mai ales că forul condus de Dragomir a virat deja 200.000 de euro în contul Rapidului, parte din drepturile TV.

Sub nicio formă nu se pune problema. Rapid, cu o istorie de zeci de ani în spate și, având fanii pe care îi are, nu cred că va accepta.„, a spus tehnicianul Chiajnei, Ionuț Chirilă, la Sport.ro.


Cristescu: „Normal ar fi să se joace cu doar 17 echipe în Liga I dacă vom fi retrogradați”

Nicolae Cristescu, președintele Rapidului, a declarat la Realitatea TV: „Sunt luat pe nepregătite. Eu nu știu nimic. Ar fi o mare nedreptate. Având în vedere că toate capetele de acuzare au fost respinse anterior, azi mă așteptam să se dea doar motivarea. Normal ar fi să se joace cu doar 17 echipe în Liga I dacă vom fi retrogradați. Se creează un precedent periculos, pentru că TAS nu are competența de a întoarce o decizie a FRF. Vă dați seama, planurile noastre sunt date peste cap, nu mai putem face achiziții. Este o mare nedreptate, pentru că criteriul sportiv trebuie să primeze. Noi ne-am câștigat de două ori dreptul de a rămâne în Liga I. Sunt bulversat, ne pregăteam pentru meciul cu Steaua și acum a venit această veste ca o ghilotină. Deocamdată așteptăm și ceva oficial, după care vom face toate demersurile necesare să întoarcem această decizie”.

Mihai Andries 02 Aug. 2013, 15:00 Special
Pe aceeași temă