Primarul Ovidiu Hada se dă bătut

20 Jun. 2009, 13:14 Special
Primarul Ovidiu Hada** se dă bătut

Edilul șef al Hunedoarei, Ovidiu Hada, spune că nu se va mai implica în găsirea unui investitor pentru Corvinul, însă îl va sprijini pe Mircea Alic (plan apropiat) să găsească unul "pentru că i-am promis"
 

Primarul municipiului Hunedoara a anunțat miercuri într-o conferință de presă că nu se va mai implica în găsirea unui investitor care să reactiveze echipa de fotbal Corvinul 1921, deși a promis solemn în campania electorală că se va ocupa de acest lucru

Cetățenii municipiului Hunedoara și, mai ales, suporterii echipei de fotbal Corvinul, care și-au pus toate speranțele în promisiunile primarului urbei, Ovidiu Hada, care, cu mai bine de un an în urmă, în campania electorală pentru alegerile locale, le-a făgăduit cu mâna pe inimă că va face tot posibilul pentru a reactiva echipa lor de suflet, au acum toate motivele să fie dezamăgiți.

 
Încă o promisiune, dar pe invers

 
După 368 de zile de când a câștigat postul de edil șef al Hunedoarei, Ovidiu Hada a admis pentru prima dată că nu poate realiza una dintre promisiunile pe care le-a făcut în fața electoratului hunedorean: reactivarea și înscrierea în competiții a FC Corvinul 1921. Însă, nu i-a fost ușor să recunoască că nu poate îndeplini făgăduința făcută în fața fanilor și că este total neputincios în a reda orașului echipa de fotbal care acum există doar scriptic.

 

Hada a avut nevoie de o oră, timp în care jurnaliștii i-au reamintit neîncetat că și-a luat angajamentul că va aduce la Hunedoara un om de afaceri potent care va prelua și va reactiva FC Corvinul Hunedoara, iar, în final, primarul a cedat.

 

"Când am făcut acele promisiuni, le-am lansat în baza unor informații care acum nu mai sunt de actualitate. Situația economică mondială, dar și națională, s-a schimbat radical. Mai fac o promisiune în fața dumneavoastră și o să mă țin de cuvânt. De azi înainte nu o să mă mai implic în găsirea unui investitor pentru echipa de fotbal. Dacă voi, jurnaliștii, găsiți omul, eu vă pun la dispoziție stadionul. O să mă retrag și o să las pe oricine poate să facă un club de fotbal, chiar și pe cei doi consilieri locali care au înaintat un proiect în acest sens", a afirmat primarul Hunedoarei, după care a răsuflat ușurat.

 

În dreapta sa, reprezentantul FC Corvinul, Mircea Alic, și-a șoptit în barbă: "Eu nu o să cedez".
 

Alic vrea să se împrumute pentru Corvinul

Primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, și președintele FC Corvinul, Mircea Alic, au ieși din nou la braț în fața reprezentanților presei locale fără nicio certitudine în problema reactivării echipei de fotbal, dar au mai prezentat o variantă la fel de neîntemeiată ca precedentele.

 

"Sunt în negocieri avansate cu o firmă de consultanță pentru a obține suma de 100.000 de euro sub formă de împrumut.  Cu jumătate dintre acești bani am putea să ne achităm de datorii, iar restul banilor să-i folosim pentru înscrierea în campionat. Însă, nu știu dacă îi voi primi", a spus Mircea Alic.

 

Acesta a precizat că, pentru a putea înscrie echipa în competiție pentru sezonul viitor, are nevoie de bani până cel târziu pe 1 august și a lansat și o idee de buget estimativ. "Cu 60.000 de lei pe lună ne-am descurca în Liga a III-a".
 

Hada i-a trimis pe suporteri la cerșit

 
Cu intenția de a testa dorința cetățenilor de a reactiva Corvinului Hunedoara, primarul Ovidiu Hada le-a sugerat suporterilor să meargă din cartier în cartier, din ușă în ușă, și să solicite sprijin financiar pentru echipa de fotbal.

 

"Eu voi fi primul care voi dona 2000 de euro în contul pentru salvarea Corvinului. Vreau să văd dacă întreaga comunitate este interesată de reactivarea echipei de fotbal. Dacă nu se va strânge suma necesară, banii vor ajunge la suporteri pentru a-și amenaja sediul din incinta stadionului «Michael Klein»", a spus Hada.

 

Doar pentru a se putea reafilia la Federația Română de Fotbal, Corvinul trebuie să achite o datorie de 50.000 de dolari la patru foști jucători și un antrenor.

 

5 ani au trecut de când FC Corvinul Hunedoara a fost exclusă din  competiții de FRF

 

"Le-am  promis suporterilor că, la toamnă, vor avea echipă de fotbal și mă voi ține de cuvânt. Promisiunile sunt angajamente pentru mine"
Ovidiu Hada, primarul Hunedoarei, 17 februarie 2009

 

articol scris de Sami Tamaș

www.hunedoreanul.ro

20 Jun. 2009, 13:14 Special
Pe aceeași temă