Plângerea către poliție adresată în luna martie de oficialii grupării Rapid CFR Suceava, în care aceștia din urmă cereau să se facă verificări cu privire la acuzațiile de blat aduse de unele publicații locale și centrale în privința meciului de pe stadionul Areni disputat cu ACS Berceni, va fi clasată, nefiind identificate probe care să confirme suspiciunile unei partide aranjate.
Două rezultate identice, cu întoarceri de scor spectaculoase, subiect de presă
Totul a început după ce în toamna lui 2014, în Seria I a Ligii 2, după meciul ACS Berceni – Rapid CFR Suceava 3-2 (0-2) presa din Suceava a adus acuzații dure fotbaliștilor de la Rapid, indicând că jocul a fost trucat pentru pariuri. La cinci luni după acel moment, pe 7 martie, cele două echipe s-au întâlnit din nou într-un meci oficial în returul Ligii 2, în etapa a 18-a. Rapid CFR Suceava a învins cu 3-2 după ce a fost condusă cu 2-0 la pauză, la capătul unui meci cu o desfășurare curioasă. Adică 2 pauză / 1 final, la fel ca în tur. Noile acuze apărute în presă după al doilea acest meci a determinat conducerea clubului din Suceava să organizeze o conferință de presă în care au anunțat că, pentru a pune capăt tuturor speculațiilor, au depus la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava o plângere prin care cereau să se facă cercetări cu privire la toate acele suspiciuni de blat.
„Chiar dacă nu ne simțim vinovați cu nimic, am cerut să se facă această anchetă pentru a îndepărta definitiv orice urmă de suspiciune pe care unii o aruncă asupra noastră. (…) Nu pot să-mi dau seama care este rostul acestor acuzații, mai ales că echipa traversează un moment foarte bun, iar tot mai mulți dintre suporterii noștri începuseră să spere la promovare. Îmi pare rău că o victorie atât de greu obținută este pătată de fel de fel de scenarii. În loc să se bucure, băieții stau cu capetele plecate în vestiar, pentru că nici nu știu ce să mai creadă. E o tristețe totală, parcă nu-ți mai vine să te apuci de ceva”, susținea în urmă cu aproape o lună antrenorul Bogdan Tudoreanu.
DNA Suceava a infirmat că ar avea un dosar în lucru în acest caz
La scurt timp, o publicație locală anunța că ancheta a fost preluată de Direcția Națională Anticorupție (DNA), iar procurorii acestei structuri au trimis adrese către casele de pariuri din România, pentru a afla cine și ce sume au fost pariate pe acel meci presupus aranjat.
Faptul că au fost trimise adrese către mai multe case de pariuri era adevărat, însă nu de către structura de parchet anticorupție, ci de către Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, și asta ca urmare a plângerii făcute de conducerea clubului Rapid Suceava.
De altfel, contactați în cursul zilei de ieri, reprezentanții DNA Suceava au negat că au în lucru un astfel de dosar.
Răspunsul caselor de pariuri
Din informațiile pe care le deținem, toate casele de pariuri la care s-au trimis cereri au trimis prompt răspunsul, concluzia fiind că nu s-au înregistrat câștiguri semnificative și nici nu sunt indicii că ar fi vorba despre un așa-zis blat. Practic, nu există dovezi că acuzațiile de blat sunt întemeiate și, drept urmare, plângerea în cauză va fi clasată.
Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, purtătorul de cuvânt al poliției județene, subcomisarul Ionuț Epureanu, a confirmat că lucrarea este aproape de finalizare și că „nu s-au conturat elemente care să confirme acele suspiciuni”.
Articol scris de Sergiu RUSU (Monitorul de Suceava)