ACS Berceni din Buftea aruncă prosopul! „Mai mult ca sigur nu se va mai merge mai departe! Vom înștiința FRF-ul”. Liga 2 rămâne în 18 echipe și devine o batjocură

Marius ANGHEL 13 Nov. 2016, 03:46 Liga 2

Ceea ce se anticipa încă dinaintea startului noului campionat al Ligii 2, odată cu transformarea acestuia într-un format cu o singură serie, iată că începe să se adeverească încă din tur. Seria de 20 de echipe a rămas în 19 încă dinaintea rundei a 14-a și aproape sigur se va mai împuțina cu încă un club în următoarea săptămână. Competiția eșalonului secund va fi distrusă și mai rău, de acum înainte urmând a sta aproape etapă după etapă câte două echipe, deoarece nu vor avea adversari.

Sâmbătă, la Călărași, în etapa a 16-a, urma să aibă loc meciul dintre Dunărea și ACS Berceni, însă echipa oaspete a preferat să nu se prezinte la joc, astfel că, pentru moment, gazdele au câștigat la „masa verde”. Cele trei puncte obținute fără muncă de jucătorii lui Adrian Mihalcea au șanse mari să se evapore în zilele următoare, după ce conducătorii formației ilfovene vor anunța Federația Română de Fotbal că se retrag din campionat. Va fi al doilea club care părăsește prematur competiția, după ce în urmă cu trei săptămâni Șoimii Pâncota ajungea în cele din urmă la excludere.

Învinsă de toate adversarele până acum, excluzând remiza cu Șoimii Pâncota, rezultat care a fost deja anulat, ACS Berceni s-a săturat să fie ciuca bătăilor în campionat și s-a hotărât să spună stop joc. Rămasă ultima în clasament, fără niciun punct și cu un golaveraj dezastruos, 7-47, formația ilfoveană cu denumirea de Berceni, însă care își desfășura meciurile de pe teren propriu la Buftea, se va desființa. Conducătorii clubului s-au săturat să-și cheltuie banii degeaba și au hotărât să nu mai achite salariile jucătorilor. Rămași neplătiți de o lună, Ettien și compania au decis să nu se prezinte la Călărași, deoarece oricum clubul urma să arunce prosopul.

„S-a ajuns la capătul drumului și la Berceni. Mai mult ca sigur nu se va mai merge mai departe! Vom înștiința FRF-ul. Nu e nici primul și nici ultimul care dispare din acest fotbal. Nu credem că se mai poate recupera vreun ban. Jucătorii nu au mai avut răbdare, aveau o lună restanță, dar cei care țin clubul nu au vrut să mai achite salariul pentru că nu s-au înregistrat rezultatele așteptate. Vor fi jucători liberi după 31 decembrie”, a declarat Paul Terteleac (foto mic), vicepreședintele ACS Berceni, în cadrul emisunii „Fotbal la matineu” de la radio Sport Total FM.

Aventura la Buftea și planurile mărețe ale finanțatorului s-au năruit

În vară, după schimbarea primarului în comuna Berceni, autoritățile locale i-au făcut vânt echipei în care acționar era și fostul edil, Marian Ghenu. Rămas într-o incertitudine totală, fără finanțare și jucători, clubul a fost la un pas să fie mutat la Constanța, acolo unde urma să devină noul Farul. Cum transformarea a picat, conducătorii rămași la ACS Berceni au căutat alte soluții prin care activitatea echipei să continue. S-a găsit în cele din urmă un investitor, iar pe ultima sută de metri s-au adus juniori pentru a se putea începe campionatul. Echipa a fost mutată la Buftea, acolo unde a jucat fie pe gazonul de sintetic sau de iarbă al Bazei Sportive a FRF, fie pe stadionul central din oraș. S-au transferat jucători găsiți liberi de contract, iar planurile noului finanțator erau unele mărețe. S-a vorbit de asocierea cu primăria Buftea și chiar de formarea unui liceu cu profil sportiv pentru atragerea de tineri care să ajungă în cele din urmă să joace la echipa care și-ar fi schimbat și ea denumirea în Buftea. Se spunea că banii nu sunt o problemă și că doar jucătorii nu sunt în stare să îi ia, deoarece nu pot bate pe nimeni, s-a schimbat și antrenorul, fiind adus Mugur Bolohan, dar rezultatele au întârziat să apară. În cele din urmă, marile planuri de viitor cu ACS Berceni din Buftea s-au năruit și finanțatorii au dovedit în cele din urmă cât de serioși erau. Clubul se va desființa, iar campionatul Ligii 2 va rămâne în 18 echipe.


Șoimii Pâncota și, foarte posibil, ACS Berceni sunt primele două echipe din actualul campionat al Ligii 2 care părăsesc competiția pe ușa din spate.

Acțiunea celor de la ACS Berceni era anticipată, posibil sau nu, cu o săptămână în urmă de antrenorul lui FC Brașov, Cornel Țălnar, după jocul de la CS Mioveni. Acesta anunța că e gata să facă pariu că ACS Berceni se va retrage din campionat în două sau trei etape. Se pare că nu a avut dreptate, deoarece retragerea s-a produs la doar o etapă distanță.

„Eu fac pariu că în două etape se retrage și ACS Berceni pentru că și ei au 0 puncte… Ce să facă? Doar să cheltuie. Chiar auzeam o discuție între jucători că nu le-au mai dat salariile de trei luni de zile și nu vor să mai vină. Decât să te înscrii, să faci figurație, turism… mai bine stai naibi acasă și lăsai campionatul cu 18 echipe, 17, 16, câte or fi, dar măcar erau echipe care să joace și să își apere corect șansele, să se bată pentru fiecare punct”, spunea, revoltat, Țălnar.

Decizia de retragere a echipei ACS Berceni înainte de finalul turului de campionat va produce aceleași efecte ca și în cazul excluderii clubului Șoimii Pâncota. Toate rezultatele, în fapt doar înfrângeri, vor fi anulate, iar echipelor care deja apucaseră să joace cu ACS Berceni li se vor scădea câte trei puncte din clasament, dar și golurile marcate și primite, dacă e cazul. De acum înainte, cine ar fi urmat să întâlnească echipa ilfoveană va sta, ca și în cazul celor care întâlneau pe Șoimii Pâncota. Dacă punctele pentru victorie vor fi scăzute, statistica în privința marcatorilor de goluri și a cartonașelor galbene sau roșii luate în meciurile cu ACS Berceni vor rămâne.

Rezultate obținute de ACS Berceni în acest campionat:

Etapa 1: CS Balotești – ACS Berceni     4-1
Etapa 2: FC Academica Clinceni – ACS Berceni     4-0
Etapa 3: ACS Berceni – Chindia Târgoviște     0-1
Etapa 4: CSM Râmnicu Vâlcea – ACS Berceni     2-0
Etapa 5: ACS Berceni – Foresta Suceava      0-1
Etapa 6: Dacia Unirea Brăila – ACS Berceni      4-1
Etapa 7: ACS Berceni – Metalul Reșița     1-2
Etapa 8: CS Mioveni – ACS Berceni      4-1
Etapa 9: ACS Berceni – FC Brașov     2-4
Etapa 10: Șoimii Pâncota – ACS Berceni  0-0 – anulat
Etapa 11: ACS Berceni – Luceafărul Oradea      0-1
Etapa 12: CS Afumați – ACS Berceni    4-0
Etapa 13: ACS Berceni – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe     0-1
Etapa 14: Juventus București – ACS Berceni     5-0
Etapa 15: ACS Berceni – Olimpia Satu Mare     1-7
Etapa 16: Dunărea Călărași – ACS Berceni     3-0 – masa verde
Etapa 17: ACS Berceni – Unirea Tărlungeni, 19 noiembrie
Etapa 18: UTA Bătrâna Doamnă – ACS Berceni, 23 noiembrie
Etapa 19: ACS Berceni – ASU Politehnica Timișoara, 26 noiembrie

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 13 Nov. 2016, 03:46 Liga 2
Pe aceeași temă