EXCLUSIV | După un nou 2 pauză/1 final, Rapid CFR Suceava a făcut o plângere la Poliție la adresa presei: „Vă rugăm să faceți cercetări prin verificarea pariurilor efectuate”

Liga2.ro 12 Mar. 2015, 16:37 Campionat
EXCLUSIV | După un nou 2 pauză/1 final, Rapid CFR Suceava a făcut o plângere la Poliție la adresa presei:

Cazul pe care ProSport l-a prezentat în amănunt în ultimele luni, cel al echipei din Liga a doua Rapid CFR Suceava, se mută acum pe birourile organelor de anchetă.

După ce am sesizat faptul că Rapid CFR Suceava și ACS Berceni au făcut, în acest sezon, două rezultate  de 2 pauză/1 final încheiate cu același scor, 3-2, oficialii moldovenilor vor să își demonstreze nevinovăția apelând la Poliție. În acest sens, prin semnătura lui Clim Gabriel, președinte al consiliului de administrație, Rapid a formulat o plângere către Inspectoratul de Poliție Suceava prin care se reclamă acuzațiile pe care presa locală și cea centrală le-a adus cu privire la ciudata desfășurare a partidei în cauză.

În timpul partidei, la pauză mai exact, formația ACS Berceni conducea cu 0-2. După pauză pe fondul unei presiuni constant exercitate, echipa ACS Rapid CFR Suceava a întors scorul la 3-2, rezultat consemnat și la final. Acest fapt a generat o serie de acuzații la adresa clubului Rapid Suceava, existând acuzații în presa sportivă locală și centrală, cumă că în timpul meciului, dar și pe perioada pauzei, pe site-urile de pariuri www.Bet365.com și www.totalbet.com s-ar fi pariat sume exorbitante, citez „a avut loc o avalanșă de pariuri”, în „favoarea” celor de la Rapid CFR Suceava ca aceștia să întoarcă rezultatul după pauză.

Astfel, dorim deschiderea unei anchete cu privire la acuzațiile prin verificarea pariurilor care s-au efectuat în timpul partidei pe site-urile mai sus enumerate. Dorim să precizăm că prin aceste acuzații care ne sunt aduse, considerăm că împotriva noastră se desfășoară o campanie virulentă de denigrare și defăimare prin toate mijloacele de comunicare, fără niciun mijloc probatoriu din partea publicațiilor Obiectiv de Suceava, Gazeta Sporturilor, www.prosport.ro, www.liga2.ro prin care se urmărește atingerea gravă a drepturilor noastre nepatrimoniale, constând în onoare, demnitate, reputație și imagine„, încheie cei de la Suceava plângerea.

Ce s-a întâmplat la meciurile dintre Rapid CFR Suceava și ACS Berceni din acest sezon

Cele două echipe sunt protagonistele celui mai mare scandal care vizează posibile meciurile trucate din acest sezon. În toamna lui 2014, în seria I a Ligii 2 din România, după meciul ACS Berceni – Rapid CFR Suceava 3-2 (0-2) presa din Suceava a adus acuzații dure fotbaliștilor de la Rapid, indicând că meciul a fost trucat pentru pariuri. La cinci luni după acel moment, sâmbătă, 7 martie, cele două echipe s-au întâlnit din nou într-un meci oficial în returul Ligii 2, în etapa a 18-a. Rapid CFR Suceava a învins cu 3-2 după ce a fost condusă cu 2-0 la pauză, la capătul unui meci cu o desfășurare curioasă. Adică 2 pauză / 1 final, la fel ca în tur, un rezultat pentru care casele de pariuri au oferit cota 23. Într-un clip video publicat pe YouTube se poate vedea cum și fanii celor de la Suceava, în momentul în care echipa lor înscrie al treilea gol, sunt mirați de cota pe care o avea la casele de pariuri acel scenariu.

Cine este Rapid CFR Suceava și cum au atras atenția moldovenii

Așa cum ProSport a dezvăluit în exclusivitate la finalul anului 2014, Rapid CFR Suceava este prima echipă din istoria fotbalului românesc anchetată în totalitatea ei pentru posibile meciuri trucate. Este vorba despre o serie de întâlniri pe care ofițerul de integritate al FRF le-a avut cu fotbaliștii și cu oficialii pentru a lămuri situația creată la finalul sezonului trecut, la meciul Rapid CFR – Unirea Târlungeni 4-2. Imediat după acel material, ProSport aducea în atenția publicului un alt episod cel puțin curios. Înaintea meciului respectiv, echipa Unirea Târlungeni a fost cazată în Suceava la pensiunea familiei fotbalistului Mircea Negru, cel care reușea în ziua următoare să le înscrie patru goluri celor de la Târlungeni.

Articol scris de Cristian SCUTARIU

Liga2.ro 12 Mar. 2015, 16:37 Campionat
Pe aceeași temă