Petrolul rămâne prima opțiune

30 Apr. 2009, 16:17 Special
Petrolul rămâne prima opțiune

Azi, la Primăria Ploiești, au fost invitați reprezentanții echipelor Conpet Ploiești și Petrolistul Boldești, pentru discuții vizând preluarea acestor cluburi de către municipalitate. Ultimul a intrat omul de afaceri Ionuț Negoiță, interesat de un parteneriat cu Consiliul Local pe probleme de fotbal și singurul posibil finanțator cu care municipalitatea a luat contact până acum.

 

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a avut, joi dimineață, întrevederi cu reprezentanții echipelor Conpet Ploiești și Petrolistul Kaproni Boldești, dar și cu omul de afaceri Ionuț Negoiță. Acestea sunt variante de rezervă vizând preluarea unei echipe de fotbal de către municipalitate, Petrolul rămânând prima opțiune conform afirmațiilor lui Volosevici.

 

Primul care a intrat în biroul primarului a fost directorul Conpetului, Marcel Boboc. La ieșire, acesta ne-a declarat că echipa pe care o reprezintă este dispusă să intre în parteneriat cu Primăria Ploiești. În cazul în care varianta Conpet va deveni viabilă, baza sportivă modernă de la Strejnic a divizionarei a treia va rămâne locație de cantonament pentru viitoarea echipă, care va avea ca obiectiv promovarea în liga secundă.

 

A venit rândul lui George Negoițescu, președinte al clubului Petrolistul Kaproni Boldești. La rândul său, acesta s-a declarat interesat de un parteneriat cu primăria, în care municipalitatea să fie acționar majoritar.
În ambele scheme ar putea intra și omul de faceri Ionuț Negoiță. Acesta a refuzat să vorbească despre participarea la negocieri, însă primarul Volosevici a specificat că „orice fel de colaborare cu omul de afaceri este posibilă”.

 

Primarul Ploieștiului a ținut însă să precizeze că preluarea Petrolului rămâne prima opțiune, iar negocierile de joi reprezintă păstrarea unei variante de rezervă pentru cazul în care nu se va ajunge la un consens cu gruparea din liga secundă.
 

 

„Am avut diverse discuții pe teme legate de fotbal. Continuăm însă proiectul legat de preluarea Petrolului, am primit draftul de contract, există o invitație pe care chiar acum am trimis-o pentru joia viitoare, pentru a discuta pe marginea acestui draft, dar, totodată, ne păstrăm și celelalte variante deschise. Acestea vor fi discutate la modul concret numai dacă va cădea varianta cu Petrolul. Îmi păstrez însă toate alternativele deschise, în orice fel de variantă, există oricel fel de posibilitate și în ceea ce privește o eventuală colaborare cu Ionuț Negoiță. Mai mult nu pot comenta, pentru aceasta este înțelegerea, atât cu Petrolul, cât și cu ceilalți parteneri de discuție. Vreau să fiu foarte clar înțeles, discuțiile de astăzi sunt special făcute pentru a păstra o alternativă pentru cazul în care proiectul pe care îl dorim (n.r. – preluarea Petrolului) nu se va realiza, din mai multe motive. Negociem pe partea FC Petrolul și aceasta este prima noastră opțiune, avem și un draft de contract, sunt niște clauze asupra cărora vom discuta. Nu ne înțelegem, ne strângem mâinile și continuăm pe celelalte variante, pentru că, așa cum am promis, Ploieștiul va avea o echipă de fotbal în Divizia B”, a declarat Andrei Volosevici.

 

 

Așadar, joi, 7 mai, de la ora 15.00, Petrolul va intra din nou la negocieri, invitația fiind trimisă, prin fax, de către Primăria Ploiești, chiar în timpul negocierilor cu celelalte părți. 
 

 

articol scris de Ciprian RADU
 

30 Apr. 2009, 16:17 Special
Pe aceeași temă