Costea a început renegocierile contractelor cu „veteranii” de la UTA, dar semnalele nu sunt prea bune. Primul jucător care își cere banii la comisii

Costea a început renegocierile contractelor cu

Team-managerul Marian Costea a demarat renegocierile contractelor cu seniorii utiști din lotul ce a îndeplinit obiectivul clubului în primăvară, salvarea de la retrogradare. Este vorba despre Bodea, Barna, Manea, Petra, Hlistei, Buia și Curtuiuș.

Potrivit Sport Arad, oficialul „Bătrânei Doamne” nu a fost prea convingător nici când a fost vorba despre „graficul” achitării salariilor restante, dar și în ceea ce privește sumele de pe noile înțelegeri. Unii dintre fotbaliști chiar au făcut contraoferte și așteaptă ei acum răspunsul conducerii.

Cert este că nici la această oră bugetul de salarii pentru sezonul următor nu arată prea bine. Oficialii grupării arădene au bătut și bat la multe uși, inclusiv la cea a lui Gheorghe Falcă. Însă, primarul Aradului ține ca orbul de bâtă de „varianta” Țucudean, în condițiile în care omul de afaceri arădean nu este cu adevărat interesat de finanțarea grupării emblemă a orașului. Altfel, Falcă nu dorește nici în ruptul capului să accepte, în numele Primăriei, schimbarea formei de finanțare a brandului numărul unu al Aradului.

În aceste condiții, rămâne de văzut câți dintre fotbaliștii trecuți pe listă de Ionuț Popa pentru formarea lotului pentru sezonul 2018-2019 vor accepta ofertele „Bătrânei Doamne”. Până vineri sau sâmbătă, toți ar trebui să stea față în față cu Marian Costea, în așa fel încât, începând de luni, să tragă tare în cantonamentul de șase zile comandat de stafful tehnic al arădenilor. Până la urmă, cei 26-28 de utiști opriți de Popa vor fi cazați la Hotel „Subcetate”, urmând ca antrenamentele să se desfășoare în diferite locații din municipiu: „Motorul II”, Sânnicolau Mic sau „Arena Ionuț Popa”.

Jorza, primul utist care-și cere banii la comisii

UTA are însă și alte probleme. Fiindcă unii fotbaliști aveau deja patru salarii restante încă de luna trecută, ei ar fi putut apela la comisiile federale pentru a-și cere banii. Totuși, Ionuț Popa era optimist și declara pe 7 mai următoarele: „Nu cred că vor exista jucători care își vor depune memorii, ci vor acționa ca un grup unit. În plus, până li se vor judeca aceste memorii își pot luat salariile de la club. Forma de organizare a clubului produce aceste stări, poate se va schimba și atunci se rezolvă și această problemă”.

„Mister” spera ca în această vară ONG-ul să transforme într-un CS sau, în cel mai fericit caz, într-un CSM și – astfel – problema salariilor din bani publici ar fi fost rezolvată.

Revenind, Popa s-a înșelat în privința unuia dintre elevii săi. Tânărul Amir Jorza a apelat la Camera Națională pentru Statutul Jucătorului pentru a-și primi salariile restante. Când cazul va fi judecat, mijlocașul de 19 ani fără cinci zile, va trebui plătit de club pentru ca acesta să nu riște depunctarea.

Altfel, ca și restul juniorilor arădeni, Jorza va redeveni fotbalistul celor de la Atletico de la 1 iulie și – teoretic – ar trebui să fie chemat la renegocieri la UTA.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă